MotoNews.pl

Demontaż tapicerki drzwi - Corolla 95

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Czy ktos potrafi zdjac (i opisac to) tapicerke z drzwi przednich?
Ja utknąłem na klamce. Coć tam trzyma tapicerkę i nie da się zdjąć jej. Nie można jej podnieść (wszystkie śrubki i zatrzaski od dołu znalazłem) bo trzma klamka.

Dzięcki za pomoc.
Pozdrawiam
P.A.

Cytat:
2005-04-02 23:28:30, pawela pisze:
Witam Czy ktos potrafi zdjac (i opisac to) tapicerke z drzwi przednich? Ja utknąłem na klamce. Coć tam trzyma tapicerkę i nie da się zdjąć jej. Nie można jej podnieść (wszystkie śrubki i zatrzaski od dołu znalazłem) bo trzma klamka. Dzięcki za pomoc. Pozdrawiam P.A.

Proszę: Tapicerka drzwi

Co do klamki to chyba po prostu trzeba ją przesunąć w przód lub w tył i powinna wyjść z zaczepów

Witam

Czy mógłby ktoś podać te dane jeszcze raz. Podany link już nie działa.

Z góry bardzo dziękuje.

pozdrawiam wszystkich

Domin

No niestety tamten serwer został postawiony od nowa i fotki znikły. Jak chcesz to mogę Ci posłać na maila.

Zerknij jeszcze tutaj:
http://www.forum.corollaclub.org/viewtopic.php?t=7903

chyba pod klammką jest takie oczko (od miseczki która ci trzyma tapicerkę), które wchodzi na ząbek pod klamką, trzeba je podważyć płaskim śrubokrętem, to zejdzie miseczka i ściągniesz boczek. Powodzenia

Właściwie opisane i obstrykane
http://www.forum.corollaclub.org/viewtopic.php?t=6963

Montowałem dokładnie tak samo centralny.
Dla zainteresowanych :
rolka E9 ma prawie tak samo ściągany boczek.
Zamiast jakiejś miseczki (nie znam),
jest tylko inny uchwyt zamykania drzwi z widoczną śrubką.
Jako że niektórzy pytają , a tam nie jest pokazana lubiąca ginąć podczas demontażu omega no to ją zamieszczam .

Cytat:
2006-01-31 23:30:25, Spro-ket pisze:
Zamiast jakiejś miseczki (nie znam), jest tylko inny uchwyt zamykania drzwi z widoczną śrubką.

"miseczką" nazwałem osłonę klamki wewnętrznej na jej mocowaniu polega cały widz zdjęcia boczka (co zresztą jest w opisie który wkleiłeś)