Jak sprawdzic wiazke kabli od przełączników szyb

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Nie dziala mi przelacznik do otwierania szyb przy pasarzeze z przodu...doszedlam do przelacznika..ale nie wiem jak sprawdzic czy jest ok..nie wiem jakie sstyki musze sie zwierac...ale chcialbym sprawdzic jeszcze wiazke kabli..gdzie moge sprawdzic drugi koniec kabli...czy sa ok.dzieki.Jezeli mozna to prosze o instrukcja jak dla laika
Jacek

najprosciej sprawdzic tak
wyjmujesz przelacznik szyb z dzialajacego okna i wkladasz na miejsce niedzialajacego
jesli zacznie dzialac a na 99% tak bedzie zanaczy ze trzeba rozebrac przelacznik i wyczyscic styki
caly pikus przy szybach polega n natezeniu prady dochodzacego do silnika
ja ostatnio jak mialem problem rozebralem boczek mierzylem napiecia wszystko ok a szyba nie dziala
juz bylem wkurzony na maksa bo szyba na dole a podniesc sie nie chce i tak przez przypadek wpadlem na pomysla coby zamienic przelaczniki
tak zrobilem a szybka fiu do gory
i to przewazylo szale zeby zamontowac przekazniki
moze byc owszem kabelek walniety ale najpierw wyeliminuj przelacznik

Jężeli niechcesz rozbierać dwóch boczków w Esperynce to wystarczy tylko rozebrać niedziałający przełącznik i połączyć styki czymkolwiek, nawet zwykłym śrubokrętem, później wystarczy tylko przeczyścić styki

Cytat:
2005-04-07 09:42:00, dragoon666 pisze:
Jężeli niechcesz rozbierać dwóch boczków w Esperynce to wystarczy tylko rozebrać niedziałający przełącznik i połączyć styki czymkolwiek, nawet zwykłym śrubokrętem, później wystarczy tylko przeczyścić styki

Żeby wyjąć przełącznik nie trzeba ściągać żadnego boczku , mniej roboty jak się same przłączniki wyciągnie i wtyczke na wierzch