E-30 l-jetronic

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
trafia mi sie do kupna e-30 2,0 z1984roku w stanie ogólnym bdb
tylko niewiem dokładnie jaki tam jest wtrysk?niewiem tez jaka instalacje lpg ewentualnie do tego auta założyć?Pomóżcie!!!!!!!!!
pozdrawiam kamil

320i i 323i do 8/84 Bosch L-Jetronic Einspritzung

320i i 323i od 9/84 Bosch LE-Jetronic Einspritzung

byłem i ogladałem jest to na 100% l-jetronic,zresta sprawdzałem po nr vin,auto jak juz pisałem z1984roku ale stan super,rdzy niema niemalowany,zawiasy extra,co ciekawe 120tys przebiegu od pierwszego własciciela,tylko problem w tym ze silnik nietrzyma stabilnego biegu jałowego i swieci kontrolka od abs-u!auto ma komp pokładowy,po jezdzie próbnej mile zaskoczony ogólnym stanem,tylko mam watpliwisci co do tego wtrysku!niema sondy lambda. stad moje pytanie jak to sie sprawuje i jak ewentuialnie rweaguje na lpg??????????pomózcie bmw-maniacy

Miałem taką ze zwykłą instalacją gazową. Zresztą jak nie ma sondy Lambda to innej nie założysz. Pierwsze pół roku jeździłem bez klapy p.wybuchowej i nic się nie działo, żadnych strzałów w kolektor a zbierała sie jak na benzynie. Zużycie gazu ok 11 l, tylko zaraz po założeniu gazu zaczęła strasznie brać olej ( 1 l na 1000 km ). Później pojawiły się strzały od których padł przepływomierz. Musiałem założyć klapę, wymieniłem też przewody zapł. i świece. Od tamtej pory chodzi bez problemu. A ze zużyciem oleju też sobie poradziłem. Zmieniłem olej na Mobil 5W50 ( wczesniej był Mobil 15W40). Zużycie oleju spadło do 1 l na 4000 km i to juz było do przyjecia.