| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
acce HF MEMBER Hyundai Coupe & Accent Krotoszyn | 2005-04-03 19:13:28 Witam wszystkich !!!!
Mam pytanko,chcę do mojego Coupe 1999r założyć alu 16 cali z oponkami 205/45/R16. Czy ktoś się może oreintuje jak się na takich jeździ czy na dziurach nie będzie za twardo ?? Boję się troche o zawieszenie co mówicie ?? Nigdy na takim profilu nie jechałem więc dlatego pytam,bo seryjnie mam 205/50/R15 to tylko 5mm różnicy w wysokości opony ale nie wem czy jest odczuwalna różnica dlatego pytam.Pozdrawiam |
cehol HF MEMBER hyundai pony gsi piekary śląskie | 2005-04-03 21:15:30 przy tak niskim profilu wpadnięcie do dziury konczy się poważnym uszkodzeniem felgi naprawdę trzeba uważać! ale za to wygląd autka jest![]() |
mAkArOn HF MEMBER Landryna 1.8 GT 93' Białystok | 2005-04-03 22:57:05 Witam! Wlasnie ja kuplem sobie nowe aluski i oponki do nich 205/45R16 i teraz troche sie zamartwiam bo w bialym troche tych dziur jest i sie obawialm o fele. Napisze jak sie jezdzi jutro bo jade z samoego rana zakladac
pzdr |
cehol HF MEMBER hyundai pony gsi piekary śląskie | 2005-04-03 23:23:05 jezdziłem na takich kołach ale autkiem innej marki jazda oki przyczepność 100 % zakręty ni będą ci straszne !!!! ale uważaj na dziury i przejazdy kolejowe bo takie koła na autostrady są super ale w mieście to prędkośc max 30 km/h chyba że znasz rozkład dziur u siebie w mieście |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2005-04-04 07:47:15 ja w scoupe tak mam 205/45/R16, fajnie to wyglada mozna by jeszcze wymienic zawieche bo juz slaba jest na obniżona i "low" rider, nie ma jezdzenia po osiedlach i trzeba uwazać na dziury, a teraz mocno juz wali na seryjnych |
mAkArOn HF MEMBER Landryna 1.8 GT 93' Białystok | 2005-04-04 22:40:33 No i zalozone, efekt powalajacy!!! Nadodatek sa to chromy i daja taki efekt ze wogle inna furka,paru znajomych to dzis karpia puscilo;d jak zobaczyli. Przy zakladaniu felg juz slyszalem kometarze pary gosci jak zobaczyli co chce zalozyc. Z dwoma gadalem. Jeden okazalo sie ze jest taksowkarzem i opowiadal mi ze kiedys tez sie w takie zeczy bawil to sobie dwie opony pociol,mowi ze jak wjade w dziure 10cm to potne sobie opone felga. Najlepszy byl wlasciel malucha,mowi ze sobie przez to cala zawieche zjebie i wogle... same docinki. Jedynie koles ktory mi je zakladal mowil ze samochod bedzie kozacko wygladal i stwierdzil ze kolesie przesadzili z deczka. Jazda nie tak strasznie jak opowiadaja. Jedynym minusem jest to ze trzeba wolniej jezdzic zeby dziury w razie czego omijac no i krawezniki. Sadze ze warto bylo bo autko nabralo bardziej agresywnego charakteru i zajebiscie sie teraz prezentuje.
pozdr. |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-04-04 22:44:02 zapodaj forki bo nie zasnę |
Kolargol HF MEMBER Hyundai Pony 1,3 GLS wiadoma rzecz Stolyca | 2005-04-05 00:20:52 Czyz to nie ironia, ze zalozenie sportowych opon przystosowanych do duzych predkosci zmusza w Polsce do wolniejszej jazdy U nas wszystko tak na glowie... |
mAkArOn HF MEMBER Landryna 1.8 GT 93' Białystok | 2005-04-05 15:22:16 Zapodam zapodam ;D tylko jak zrobie ;p Niestety nie mam ani cyfrowki ani koma z apartem,bede musial pozyczyc i popstrykac ale postaram sie t ozalatwic jak najszybciej A z ta zawieszka to tez sie zgadzam ale w tuningu nic nie jest oplacalne;p cos kosztem czegos... A drogi mamy niestety ale fatalne ;/
pozdr. |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-04-05 15:43:00
pomiary ze stacji amorów można sobie za przeproszeniem wsadzić... kolega niedawno robił badania i po roku jazdy n atej samej stacji wzrosła mu skuteczność amorów i to sporo. Zawias w moim coupe po 100k wymagał - łączniki stabilizatora p/t, tuleje metalowo gumowe wszytkie tył, górne mocowania amorów juz wyglądaja ze swoje odsłużyły... to wszytko wpływa na pracę jaką ma do zrobienia amor... [ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-04-05 19:29:04 ] |
acce HF MEMBER Hyundai Coupe & Accent Krotoszyn | 2005-04-12 19:54:03 witam wszystkich !!!!
No i zdecydowałem się na zakup alumków.Kupiłem 7x16 są bardzo ładne i powinny świetnie wyglądać.Czekam jeszcze tylko na przesyłke z oponami.Jak juz będę wszsytko mial to zrobie foto i przyslę pokazac.Dzieki za pomoc z oponkami.Ale mam jeszcze jeden dylemat.Te felgi maja ET 40 czy wie ktoś czy przy szerokości felgi 7x16 i oponie 205/45/R16 bedzie wszsytko pasowac,bo z różnymi danymi się spotkałem. Dzięki i pozdrawiam |