Problem z głośnikami z tyłu w 5000

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Próbowałem ostatnio podłaczyć tylnie głośniki u ojca w Escorcie Combi z radiem 5000. Jednak po podłączeniu głosników do przewodów okazało sie ze nie grają. W radiu znowu zauważyłem dość ciekawą rzecz, nie pojawia mi się opcja FADER, jak wciskam ten przycisk to jest tylko Balans, a regulacji tył/przód brak. Wyjmowałem radio i z tyłu przewody są podłączone. Wie ktoś co z tym zrobić ???

Hmmm...zaraz zaraz.......sprawdz wszystkie połączenia...miałem podobny problem ale pojawiło się to w momencie "kombinowania" z radiem...sam nie wiem jak to się stało ale też nie miałem balansu tył-przód...nie wiem jak to się stało ale udało się to odzyskać...odłącz zasilanie, wpisz kod...to na początek, może funkcja fader powróci...jeśli nie to, to....cholera nie pamiętam....ale chyba odpaliłem zapłon i ......sam nie wiem...jak coś to daj cynk na priv. to wytęże mózg i postaram sobie dokładnie przypomnieć jak to było u mnie

miałem kiedyś tez taki problemos. jezeli głosniki nie odbierają sygnału od radia (tylnie) to nie bedziesz miał nigdy funkcji FADER.tzn ze po prostu nie są podłączone i sygnał z radia nie dochodzi do głosników.przyczyn szukaj raczej w okablowaniu, albo samych głosnikach bo radio na 100% jest ok. powodzenia