Pytanie o butle gazowa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich
mam ciekawa sytuacje { ale napewno temu ze sie na tym nie znam :}
jak kupilem niedawno poloneza i tankowalem do niego gaz to do butli o poj. 40 l wchodzilo mi na pocczatku 36 l od niedawna wchodzi juz tylko 26 l o co chodzi ????
pomocy

Najprawdopodobniej Twój wielozawór jest na wykonczeniu.
Dopuszczalne napełnienie butli wynosi 80% jej pojemnosci,czyli w twoim przypadku powinno to byc 32l.

Mozesz spróbowac (oczywiscie jak butla bedzie pusta) wykrecic wielozawór i wkrecic go zpowrotem - aby unormowac stan tzw.poduszki powietrznej zabezpieczajacej przed nadmiernym napełnieniem!

Albo stacje benzynowe maja przekrecone liczniki ! Tankowałes na innej stacji??

hmmm czy wymontowanie wileozaworu i jego wmontowanie to nie jest przypadekiem niebezpieczna sprawa dla laika ??? a co do tankowania na roznych stacjach zawsze tankuje na nroznych i jest to samo a nie wiecie moze ile kosztuje przeglad i naprawa wielozaworu i calej intalacji gazowej wymiana filterka i regulacja ????

Cytat:
2005-04-03 22:56:33, picia78 pisze:
hmmm czy wymontowanie wileozaworu i jego wmontowanie to nie jest przypadekiem niebezpieczna sprawa dla laika ??? a co do tankowania na roznych stacjach zawsze tankuje na nroznych i jest to samo a nie wiecie moze ile kosztuje przeglad i naprawa wielozaworu i calej intalacji gazowej wymiana filterka i regulacja ????

u mnie w mieścinie za wymiane filterka i regulacje na analizatorze biora 35zł...

No a jeszcze jedno pytanie - wyjeżdżasz Gaz do końca ? Tak że już naprawdę na nim nie pojedziesz ? Bo jeśli nie to może masz stuknięty czujnik poziomu gazu więc jedziesz tankować bo myślisz że koniec a gazu jeszcze jednak coś jest ?

Cytat:
2005-04-04 19:38:52, jarbar pisze:
No a jeszcze jedno pytanie - wyjeżdżasz Gaz do końca ? Tak że już naprawdę na nim nie pojedziesz ? Bo jeśli nie to może masz stuknięty czujnik poziomu gazu więc jedziesz tankować bo myślisz że koniec a gazu jeszcze jednak coś jest ?

hmmm czy wyjezdzam gaz nie sugeruje sie wskaznikiem gazy bo napewno jest po.....ny ale zawsze wyjezdzam ttak samo poprostu juz na gazie sie nie da jechac bo gasnie i jade na stacje a tam wchodzi 26 a kiedys w takiej samej sytuacji wchodzilo 36 ???????????????????????? i juz niewiem o co tu biega

Cytat:
2005-04-05 11:10:21, picia78 pisze:
hmmm czy wyjezdzam gaz nie sugeruje sie wskaznikiem gazy bo napewno jest po.....ny ale zawsze wyjezdzam ttak samo poprostu juz na gazie sie nie da jechac bo gasnie i jade na stacje a tam wchodzi 26 a kiedys w takiej samej sytuacji wchodzilo 36 ???????????????????????? i juz niewiem o co tu biega

zawór odbija ci za wcześniej to są objawy...

info dla innych chciałbym żeby stacje tak oszukiwały:
Skoro wiem ze wejdzie mi max 36l a wchodzi max 26 to znaczy ze weszlo 36 a place za 26 Litrów

To jeszcze nic ,bo ja mam zbiornik 65 litrów a ostatnio zatankowałem 67 litr.Nic nie słyszałęm o gumowych zbiornikach!!!!
Kasiunia

Cytat:
2005-04-05 16:05:29, Kasiunia pisze:
To jeszcze nic ,bo ja mam zbiornik 65 litrów a ostatnio zatankowałem 67 litr.Nic nie słyszałęm o gumowych zbiornikach!!!! Kasiunia

Dystrybutor kłamie a co za tym idzie nieuczciwi gazownicy...

[quote]
2005-04-05 17:19:29, LifeGuard pisze:
Dystrybutor kłamie a co za tym idzie nieuczciwi gazownicy...
[/quote
to ja juz niewiem na kazdej stacji klamie dystrybutor tak samo ??? ze wchodzi wszedzie 26 ....
umowili sie czy co ci gazownicy w calym bialymstoku
moze zalozyli stowarzyszenie nieuczciwych dystrybutorów

Cytat:
2005-04-05 16:05:29, Kasiunia pisze:
To jeszcze nic ,bo ja mam zbiornik 65 litrów a ostatnio zatankowałem 67 litr.Nic nie słyszałęm o gumowych zbiornikach!!!! Kasiunia

Pojeździj tam czesciej i pozbieraj paragony a potem podkapuj ich to im sie odechce a moze jeszcze cos zgarniesz, kumpla chcieli porobic ze wchodzi 85% do jego zbiornika, to podjechał do nich z legalizacią a na niej było 80%, sprawa wylądowała w sądzie, ale nie wiem narazie jaki finał.