Jak skrócić tylni spojler ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak jak w temacie, mam tylni spojler i jest trochę za szeroki (ok.10 cm). Wiem że trzeba po prostu wyciać ze srodka te 10 cm i skleić, problem w tym że nigdy tego nie robiłem. Czy żywica + mata szklana i szpachla wystarczy do tego celu. Czy ktoś już coś takiego robił ??

Jak najbardziej, można to zrobić żywicą + mata i szpachlem wykońcvzyć ale dla osoby, która nie ma w tym praktyki będzie to zadanie bardzo trudne i . Trzeba się dobrze przymierzyć by nie zwichrować spojlera. Jeżeli nigdy nie miałeś doczynienia z żywicą i szpachlówką to lepie zleć to osobie doświadczonej albo kup nowy-pasujący do auta, natomiast jak chcesz to sam zrobić, to najpierw przemyśl dokładnie kolejność działań i rób powoli a dokładnie.

Bolls, po
1) trochę się już kiedyś bawiłem tym (kleiłem popekany zderzak, łatałem nadkole)
2) nie kupie drugiego takiego spojlera do poniacza, a inne mi się nie podobają. Poza tym jak go zrobie to będzie niepowtarzalny i taki jaki mi pasuje
3) satysfakcja z czegoś co sam zrobię.

Muszę jeszcze przemyśleć sprawę, najwyżej powierze go w ręce Oddiego, on się na tym zna.