Witam
Posiadam Avensis 1.6 VVTi , V 2001, przebieg 64 kkm, oczywiscie juz po gwarancji; od jakiegoś czasu (1.5 roku) zauwazyłem ze powoli silnik zuzywał olej, nie tak dawno szacowałem zużycie oleju na jakieś ok 1l/4000 km. Wiem ze wedlug standardow Toyoty mieści się to w normie, ostatnio jednak zauważyłem że po przejechaniu ok 400 km w trasie z bagnetu ubylo mi jakias polowa stanu. Zadzwonilem do TMP i pani od kontaktow z klientami zasugerowala mi wykonanie proby olejowej. Spytalem sie czy mam szanse na darmowa naprawe, dodalem ze slyszalem o tej wadzie silnikow, ze byly one wymieniane na gwarancji itd. Pani odpowiedziala ze kazdy przypadek jest badany indywidualnie - i teraz moje pytanie: czy mam jakąś szansę na bezpłatne usunięcie usterki? czy może straszyć dodatkowo TMP gazetami itd. W sumie stoję na straconej pozycji, gwarancja minęła juz jakies 10 miesiecy temu, Toyota nie "chwali" się specjalnie wada tych silnikow. Jedyna nadzieja ze nie beda chcieli smrodu i w imie "customer satisfaction" naprawia mi samochod...
Najgorsze jest to ze i siostre namowilem na kupno Corolli z takim samym silnikiem
[ wiadomość edytowana przez: Ravkam dnia 2005-04-04 16:05:57 ][ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2006-10-03 23:01:22 ][ powód edycji: upgrade tematu ]