MotoNews.pl

Lusterka w E30

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej,
nie rozbierał ktoś czasem lusterek elektrycznych w E30? To od strony kierowcy działa mi dobrze, jednak od kupna Beemki lusterko od strony pasażera nie działa w ogóle. Podejrzewam ten silniczek za lustrem. Słychać go jak przestawiam joystickiem ale nie tak głośno jak to po lewej. Mam jeszcze jedno lusterko w piwnicy tylko trochę się obawiam przed rozebraniem - stąd pytanie...wie ktoś jak to się rozbiera nie łamiąć plastików, tłukąc szkła itp.?
Dzięki

no to ja Ci podpowiem ze pod spodem lusterka masz otwor trzeba w niego cos wlozyc np srubokret i przesun go w strone samochodu powinna sie zwolnic blokada i mozna wyjac wklad lusterka jak bedziesz montowal zrob podobnie wloz wklad i przesun ten pierscien srubokretem blokujac go... delikatna sprawa, jakos tak

czy tak samo jest w lusterkach w E-36 ??

bo u mnie lewe nie działa i chcę z nim zrobić .

Dzięki Janek,
tak też wczoraj usłyszałem. Dzisiaj pogrzebie przy lusterku i zobaczę co w nim nie gra. Jak będzie trudno po prostu założę drugie (dobrze, że jest pod kolor )
Co do E36 to mimo, że lustra są inne to rozebranie co do zasady może być podobne. Good luck!

jak wymeinialem u siebi eszkolo lusterka to pod nim chyba byly srubki, wyciagnij szklo i zobacz

]na pewno nie ma takiego mocowania jak niżej opisane w E-30 bo nie ma od spodu gdzie wsadzić nawet szpilki , a co do szkła Tolo to jak sie je wyciąga ?? widziałem ze cztery malutkie śrubki pod szkłem , czy to je trzeba odkręcić żeby szkło wyszło ??

szklo jest niestety tylko na zatrzaski i latwo je wycaignac i ukrasc ;] podwaz je srubokretem to wyjdzie

Mi w E30 nie działają oba, czy bedą spalone silniczki czy może jakiś bezpiecznik/przekaźnik ?

Witam Wszystkich!!!
Jestem nowy na tym forum. Znalazłem tu wiele ciekawych i potrzebnych mi informacji
Ale starczy o tym. Pytanie mam: ma ktoś może schemat instalacji elektrycznej lusterek w e30? Mi tez nie dzialaly i po demontarzu drzwi okazalo sie ze lusterka wcale nie są podłaczone...