Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-04-05 17:11:57 W pełni podzielam zdanie Perzana
NIE MA SENSU!!! Pozdro. |
tomeknokia Toyota Carina E wrocław | 2005-04-06 07:32:14 A co sądzidzie o montażu stożka ze strumienicą dolotu i wylotu-ponoć silniczek mniej spala benzyny i ma kilka koni więcej??? |
![]() Kafar TOYOTA DRIVER Auris Warszawa | 2005-04-06 15:04:16 Pokaż mi wyniki z hamowni kogoś kto ma takie wynalazki, wtedy uwierzę. I niech to nie będzie kosztem momentu przy niższych obrotach! ![]() |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-04-06 19:26:31 Tomek to jest tak samo jak kiedyś z turbinką kowalskiego do 126p.
BAJKI!!!!!!!!! Daj sobie z tym spokój chyba że nie masz co z kaską zrobić. Aby doładować mocy trzeba zainwestować i to nie mało. Pozdro. |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2005-04-06 20:32:12
Co sądzimy........ przeglądnij archiwum i doczytaj kto i co sobie powymieniał/pozakładał/pobajerował w Toyocie i jak szybko to wyrzucił wracając do standardu. Pozdro. |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-04-07 07:24:16 Toyota nie lubi RZEŹBIARSTWA!!!
Pozdro. |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2005-04-07 17:00:36 Nielubi,kolega jeden złodzi włożył wałki od światka i moc spadła o 10KM,ale w sumie tez niczym tego niezestroił,ale ,żeby spadła i moment też spadł,a co lepsze,to jego wykres (kształt) wogóle się niezmienił,tylko spadł niżej cały |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2005-04-08 11:18:22 Jedyna rada dla kolegi to zalozenie podtlenku-najszybciej i najtaniej.W silniku raczej bym nie grzebal,a jesli juz,to tylko zmienil na wiekszy 3SFE i zagazowal.Moze byc nawet z cariny II razem ze skrzynia biegow-pieknie chodzi i mozna tanio kupic. |
![]() CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2005-04-08 18:42:42 jedyne rozsądne rozwiązanie to swap, |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-04-08 21:08:33 Tu się zgadzam 3S-FE lub 3S-GE i będzie dobrze!!!
Pozdro. |
su starachowice | 2005-04-09 12:10:20 Witam wszystkich. Zastanawiam się, czemu tak go ganicie za chęć przeróbek w aucie(z tego, co widzę to sami znawcy, co ledwo wiedzą gdzie wsadzić kluczyk ![]() Mam corse sport 1.4 16V 91kM waga z kierowcą 1081kg 10.5s/100km/h max182km/h było!! Zmiany; olej na dobry półsyntetyk-katalizator na strumienice łuskową(więcej momętu na niskich obrotach)tłumik środkowy na hondy ciwic z własnymi przeróbkami(przelotowo rezonansowy)tył orginal ale bez środkowej komory (przelot)wszelkie zwężki i tłumiki dolotu powietrza- no i teraz stożek niestety z przymusu(wali lpg)bo nie załwarzyłem zmiany i teraz!!! 9.4 Do 100km/h max 200km/h w dwie osoby pomiary robione G-TEH ![]() A i na trasie jest fajnie .vektry .2.0 8v-astra 2.0 8v(kumpla)prelude 2.0 16v(kumpla) calibra 2.0 8v itd. Oktawia 1.9 Tdi chp ewolution itd. Oglądają tył auta jak mi się zachce(a te gały z za szyby pytające, co się dzieje bawią mnie bardzo.) A i to nie jest opis co zrobić bo każdy samochód inaczei reaguje na zmiany |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-04-09 13:15:08 Ty znawca naucz się najpierw pisać po polsku a potem do rzeczy.
Wątpi aby ta twoja mydelniczka wciągała 8v wecrę 2.0 a tym bardziej Octawię 1.9TDI bo z tą to i ja mam problemy ale nie ma problemu jak masz takie sny to możemy się złapać z twoją wagą auta i moją jak i z wielkością ja mam 132KM. z fabryki pewnie z 10 do setki waga dużo większa niż u Ciebie żaden problem zrobić 5km. od 0 Zakładam się że nie masz szans!!!!!!!!!!! Pojęcia to Ty nie masz a jedyne co zyskałeś to obleśny ryk twej mydelniczki!!! A co do wkładania kluczyka to wiesz nie wszystkich obdarzono kasą i nie mają na to by jechać do warsztatu i płacić kupę kasy za NIC. Pozdrowienia! |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2005-04-09 14:05:22 To jest tak z tymi oplami,że one reagują bardziej na mody niż toyoty z silnikami serii FE.
Profesjonalka,niema co,mozemy się schować.Gdybyś był bardziej bystry panie opel corsa,to ja np.miałem strumienice w Carinie co zaowocowało spadkiem mocy,zdjęcie środkowego - również spadek momentu...itd Niewiem poco wogóle opisałeś swoje głupie zmiany w corsie,skoro na końcu dodałeś,ze i tak każdy silnik reaguje inaczej i tu tylko masz racje,bo niemożna porównywać silnika Toyoty do klepaczki i oliwożercy i paliwożercy 1.4 16V.
To dobrze ,że to niejest opis co każdy ma zrobić,bo by było nienajlepiej ![]() Te zmiany i to jak te auta łykasz na trasie to opisujesz jakby z podniecenia,ale z marzeń sennych,kurcze.Gwarantuje ci,że cię objade moją Toyą,już na pierwszym biegu i wtedy bardzo się rozczarujesz. Zmierz sobie na oficjalnych zawodach czas na 1/4 mili ET+RT i podaj,to możemy dyskutować,bo czas z G-Techa znawco niejest do 100km/h,tylko do 0-96km/h,więc te osiągi niewiele się zmieniły,a tyle kasy wydałeś.Pozatym G-tech jest obecnie jednym z najmniej dokładnych urządzeń do mierzenia przyśpieszeń. Jeden kolega sobie zmierzył ile jego carina ma 400metrów i wyszło ,ze ma 15,3sek....,ach te G-techyyyy ![]() Pozdrawiam Corsiarzy |
![]() CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2005-04-09 17:16:25
1. bo my jeździmy toykami od łądnych paru lat 2. grupa niemiecka o wiel3e łatwiej i podatniej poddaje się tuningowi-obojetnie co nie zrobisz to masz efekt, w toyotacjh jest na odwrót!!! 3. można kupić chipa za 1000-1400zł i zamontować go no ale 5-7KM przy silniku 2.0 w TOYOCIE (nie w ngrupie niemieckiej) to chyba nie ten teges co nie? 4. 3SGE można robić głowice itp. ale w 3SFE itp. mneijszopoijemnościowych sens ciut ma się nijak 5. poza tym nie mozna pod jakim kolwiek kątem porównywać diesla do benzyny, rządzą się rpzecież zupełnie innymi prawami!! no chyba że jeden ma turbinke i drugi to wtedy tak, ale w tym przypadku ejst inaczej |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2005-04-09 23:40:59 Ale dajecie się wypuszczać jak małe dzieci.
Niech sobie gość drutuje trochę z hopla, trochę z kibelwagena, trochę z innej landary (szkoda że sprofanował tłumik od japończyka). Pytanie tylko ile mu to pojeździ takie wykręcone ? Olejcie takich krzykaczy, bo to nie ma sensu. Niech koleś zapakuje sobie 4 osoby na pokład i postawi się do Cariny 2.0 w standardzie na trasie z takim samym obciążeniem. Wtedy można będzie porozmawiać. Heh, myślę że Góra św. Anny lub dowolna górska trasa przez jakąś przełęcz c.a. 1000 mnpm byłaby niezłym miejscem na taki teścik ![]() A tak, na pusto, po co sobie niezdrowo adrenalinę podnosić ? Ile miał dłubania żeby zejść poniżej 10s ? My to mamy w standardzie. Za te pieniądze kupiłby pewnie sobie przyzwoitą Carinkę 2.0, ale do tego trzeba dorosnąć i trochę inaczej myśleć. Zamiast dać ponieść się emocjom, siądźmy przez minutę i w ciszy współczujmy temu człowiekowi. ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdro. |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-04-10 09:04:51 ![]() Pozdro. |