MotoNews.pl

CENTRALNY nie reaguje na pilota!!!!! HELP epizode III

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie,
już pytałem o to na forum ale na razie nie udało się.załozyłem baterie do pliota w moim essim 1998 r., bo jak kupiłem to nie było, i central na pilota nie działa. w książce wyczytałem coś o kodowaniu pilota jeżeli przerwa w "niemaniu" baterii była dłuższa niż 15 sek.robiłem tak jak napisali i nic.pilt działa i wysyła sygnał.kluczyk jest oryginalny, czarny, nie matka (podobno jest taki).
dzięki za pomoc

Ciężka sprawa...a to dlatego, że rzadko spotyka się essika z orginalnym centralnym; przynajmniej jeśli chodzi o mnie to takie mam spostrzeżenia...

Ja miałem problem także z pilotem. Nie reagował centralny na niego. Działo sie to krótko po tym jak wjechałem na myjnię.

Problem okazał się z zawilgoconym sterownikiem centralnego zamka. Sterownik wysuszyłem i po kłopocie.

No ale sterownik dokładałem sam, nie wiem jaki i gdzie jest sterownik w orginale.

... jakub ... a pilota masz w kluczyku .... ..... jest taaka opcja że jest zimny lut w pilocie ... ja taak miałem ... z tym że pilota miałem osobno .....

pilot działa na 100% bo sprawdzałem i wysyła sygnał tylko zamek nie reaguje. próbowałem kodować wg instrukcji wiele razy i nic.

A może czujnik centralnego nie jest podłączony pod centralkę???

może tak. awiesz może gdzie się ona znajduje, to może uda się coś znaleźć?

Hehe byłem pewien że się o to spytasz... niestety nie mam bladego pojecia ani gdzie jest centralka ani gdzie jest czujnik..... ale poszukaj bo chyba się przewijało to pytanie na forum...