Fotele do Espero-skóra-do sprzedania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Szukając części do mojej Esperyny (padł mi niestety modulator ABS ) trafiłem na gościa, który ma do sprzedania skórzane fotele do Espero.
Fotele są koloru popielatego i podobno w niezłym stanie (wyciągnięte z rozbitka 1,5 przywiezionego na części z Niemiec).
Cena to 600zł za komplet (fotele przednie+ kanapa tylna) i pewnie udałoby się jeszcze coś utargować.
Dodatkowo gość ma chyba jeszcze kompletną klimę do 1,5 16V i trochę innych elementów.
Ja osobiście nie mam żadnych udziałów w tym ogłoszeniu, lecz ponieważ gość mieszka stosunkowo niedaleko ode mnie (ok. 50km) to mogę służyć pomocą gdyby ktoś był b. zainteresowany.
telefon do gościa: 0601 49 56 26
link do aukcji na allegro:link

Jeżeli to taki niebieski esperal, którego gość wystawiał niedawno na ukcji (po kawałku) to taka jedna uwaga - wystawił reflektory i "zapomniał" napisac, że samochód jes angielski więc reflektory mają "klin" w druga stronę i d...pa z przeglądu. Przyznał się dopiero jak mu zadałem bardzo konkretne pytanie.

Ale skórka w esperaku.. hmmm chciało by sie.
Tylko 600 to nie darmo a i za transport np do Lublina przyjdzie zapłacić...

a te fotele to podgrzewane sa albo elektryke maja?
tak z ciekawosci pytam...

Cytat:
2005-04-06 19:57:29, Navi pisze:
Jeżeli to taki niebieski esperal, którego gość wystawiał niedawno na ukcji (po kawałku) to taka jedna uwaga - wystawił reflektory i "zapomniał" napisac, że samochód jes angielski więc reflektory mają "klin" w druga stronę i d...pa z przeglądu. Przyznał się dopiero jak mu zadałem bardzo konkretne pytanie. Ale skórka w esperaku.. hmmm chciało by sie. Tylko 600 to nie darmo a i za transport np do Lublina przyjdzie zapłacić...

Szukam foteli i dzwoniłem
mam fotki, to francuz, gość z Tarnowa
skóra raczej do renowacji wstawiłbym fotki ale nie wiem jak

Tutaj link do wstawiania obrazków:

http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=64172&c=0&f=17

No, ale skoro to anglik chili wersja z kierą po prawej stronie to i przednie fotele będą zamienione czyż nie???
Pokrętła mamy po zewnętrznej stronie chyba a jak zamienimy je miejscami to pokrętła będą po wewnętrznej - zmieszczą się??? Z regulacją wysokości nie powinno być problemu.
A jeżeli znowu ma kierę po normalnej stronie to chyba raczej na swoje stare fotele lepiej dać skórę niż kupować tamte i dać do renowacji.

to wg mnie jakies nieporozumienie..skora do renowacji to to samo co zniszczona tapicerka na ktora chcemy zalozyc skore..koszty podobne..bezsens

Cytat:
2005-04-06 20:31:53, the_undertaker pisze:
Tutaj link do wstawiania obrazków: http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=64172&c=0&f=17 No, ale skoro to anglik chili wersja z kierą po prawej stronie to i przednie fotele będą zamienione czyż nie??? Pokrętła mamy po zewnętrznej stronie chyba a jak zamienimy je miejscami to pokrętła będą po wewnętrznej - zmieszczą się??? Z regulacją wysokości nie powinno być problemu. A jeżeli znowu ma kierę po normalnej stronie to chyba raczej na swoje stare fotele lepiej dać skórę niż kupować tamte i dać do renowacji.

sorki brak uprawnień nie jestem ( jeszcze) klubowiczem wysle Ci na e-maila jeśli moge i może to zrobisz

No to tutaj już nie musisz chyba mieć uprawnień:

https://imageshack.us/index3.php

Cytat:
No, ale skoro to anglik chili wersja z kierą po prawej stronie to i przednie fotele będą zamienione czyż nie??? Pokrętła mamy po zewnętrznej stronie chyba a jak zamienimy je miejscami to pokrętła będą po wewnętrznej - zmieszczą się???

To wystarczy zamienić prawy z lewym...

Cytat:
2005-04-07 00:24:31, the_undertaker pisze:
No to tutaj już nie musisz chyba mieć uprawnień: https://imageshack.us/index3.php

robie pierwszy raz coś takiego
wysłałem na tą stronke co podałeś
tylko czy ktoś to znajdzie teraz

Gwoli ścisłości. Mająć skóre musicie mieć klimatyzację. W przeciwnym wypadku kurwica was w lecie weźmie (zobaczymy jak Bartek1112 przeżyje lato na skaju).

Cytat:
2005-04-07 00:24:31, the_undertaker pisze:
No to tutaj już nie musisz chyba mieć uprawnień: https://imageshack.us/index3.php

Dzięki za opis zrobie wg wskazówek, ale jak wróce do biura bo tam mam fotki, teraz jestem w domu a to tylko 200km

opłaca się tylko jeśli te fotele są podgrzewane i mają regulację el. (z tego pamiętam była tylko reg. el. fotela kierowcy - a wtedy to dupa z zamianą) - natomiast pokrycie naszych foteli skórą to wydatek sporo ponad 1500pln...

a może mi się coś pomieszało - te leganzie jest el. reg. fotel .kier. - w espero w największym ful wypasie to były chyba tylko podgrzewane - orientuje się ktoś gdzie były zamontowane przełączniki podgrzewania i czy idzie to jakoś podłączyć do autka bez.

ps. tak sobie myślę - te fotele to z robitka - nie ma śladów krwi więc może nikt tam nie zmarł w nich...

przełączniki od podgrzewania były w tej półce co jest pod radiem, były one zamontowane po bokach tej połki, napewno do sie założyć podgrzewanie, sa przecież nawet firmy które to robią

- a co do elektrycznej regulacji fotela to chyba jej nigdy w espero niebyło, przynajmniej ja tego niewiedziałem...

Cytat:
2005-04-07 15:01:41, piotr_ek pisze:
zobaczymy jak Bartek1112 przeżyje lato na skaju

Jak włączy klimatyzację na maxa to przeżyje

Cytat:
2005-04-15 15:49:58, Wiktor_ pisze:
przełączniki od podgrzewania były w tej półce co jest pod radiem, były one zamontowane po bokach tej połki, napewno do sie założyć podgrzewanie, sa przecież nawet firmy które to robią - a co do elektrycznej regulacji fotela to chyba jej nigdy w espero niebyło, przynajmniej ja tego niewiedziałem...

a no właśnie a ja tych przełączników nie mam... nie no jasne przystko da się założyć tylko ile to będzie kosztowało...

Cytat:
2005-04-15 18:10:29, elChopin pisze:
a no właśnie a ja tych przełączników nie mam... nie no jasne przystko da się założyć tylko ile to będzie kosztowało...

Ja już założyłem, tyle że udało mi się dorwać maty w okazyjnej (bardzo okazyjnej ) cenie po 60 zł./ szt.

Wkrótce tylna kanapa także będzie podgrzewana.

Założyć można wszystko, należy tylko podłubać samemu, lub wygrzebać parę groszy dla majstra

W przypadku podgrzewnia największy problem to znalezienie dobrych (nowych !!!), pasujących i niedrogich mat a o to bardzo trduno

P.S Swoich nie sprzedam

Pozdrawiam - SpeedR

ciekwawe co piszesz - a jak rozwiązałeś sprawę przełączników???

Cytat:
2005-04-15 20:34:27, SpeedR pisze:
Ja już założyłem, tyle że udało mi się dorwać maty w okazyjnej (bardzo okazyjnej ) cenie po 60 zł./ szt. W przypadku podgrzewnia największy problem to znalezienie dobrych (nowych !!!), pasujących i niedrogich mat a o to bardzo trduno P.S Swoich nie sprzedam Pozdrawiam - SpeedR

a gdzie je znalazles i od czego pasuja najlepiej takie maty??