MotoNews.pl

Pomocy przy wyborze miedzy coupe a tiburonem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hej.czy ktos sie orientuje czym sie rozni tiburon od europejskiego coupe?tzn chodzi mi o czesci czy sa te same co w europejskim bo zamierzam takiego kupic i nie chce sie nadziac na mine.wogole prosze o wypowiedz nad tymi samochodami czy sa dobre oraz czy nie sa zbyt awaryjne i na co powinienem zwrócic uwage przy zakupie??

Na pewno różnią się przednimi światłami

z tego co ja wiem to nazwa jest taka, że w USA i gdzies tam nazywa się Tiburon a u nas Coupe

Wszystkie Coupe są identyczne, jedyna różnica to nazwa z tyłu na klapie:

- w USA - tiburon
- w Korei, Azji i kilku europejskich miastach - tuscani
- w pozostałych coupe

Najbardziej rozprzestrzeniona jest nazwa Tuscani. Raczej nie ma żadnych różnic, a jesli sa to kosmetyczne. W USA są dostępne inne silniki

Do MacTB:

nowy Hyundai Coupe (lifting), ten który ma wejść w ciągu najbliższych miesięcy, ma inne lapmy z przodu i tyłu

Ten amerykański trochę więcej zjada paliwka...tak wogóle to Coupe/Tiburon ma duze spalanie w stosunku do pojemnosci! No ale coś za coś

czyli mam rozumiec ze czesci to tiburona sa takie same jak co coupe??

w 99% tak ten 1% to np. tylne lampy bo do wersji USA sa inne kierunkowskazy

nie no z lampami to akurat spox bo dorwalem samochod juz z europejskimi lampami :d

W mojej wypowiedzi że ma inne światła z przodu nie chodziło o to, że rożnią się wyglądem, ale o to że światła w USA mają inaczej skonstruowane odbłyśniki. Po prostu nie świecą asymetrycznie tak jak u nas.

Ale to już i tak bez znaczenia skoro ten ma już europejskie światła.

Zwracam honor

a jeszcze jedno.znacie jakisz warsztat w warszawie w ktorym moglbym sprawdzic takiego hyundaia??aso napewno odpada bo za drogo chca.

Cytat:
2005-04-07 11:00:08, Witek pisze:
Zwracam honor

Ja tylko tak w ramach sprostowania napisałem.