SHELL

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co sadzicie o tej firmie i jej produktach, czy sa warte ceny a moze jest to wszystko przereklamowane, czy benzyna jest lepsza niz na innych stacjach?? bo wiem ze gaz jest najlepszy (wiem z doswiadczenia) ktos moze byl u nich w serwisie autoserv...

To Cię pewnie nie zainteresuje, ale już mówię.

Na BP na pełnym baku robię 680 km
na ORLEN 640 km
na JET 660 km
na SHELL 650km a na paliwie POWER DIESEL robie 700 km. Tyle że jest droższe. Na jedno wychodzi, a jednak pali go mniej.

Z drugiej strony - szwagier ma ASTRĘ II 1.6 z 2004 roku. Zatankował na SHELLU paliwo V-POWER RACING i silnik zaczął mu głośno chodzić. Ale tymczasowo, bo komputer był przyzwyczajony do 95 oktan a to paliwo ma 98 oktan. Ogólnie wg mnie stacja nie jakaś ful dobra, ale nie odbiega od standardu dobrej stacji. Wg mnie troszkę przereklamowana, jak oleje MOBIL 1

Reklama czyni cuda, ja preferuję Ultimate 98, o shellu słyszxałem różne opnie, również niezbyt pochlebne z autoryzowanych serwisów...

Kilka razy zatankowałem Power Gas i więcej tego nie zrobię - skusiłęm się przy tankowaniu Racinga. Silnik na gazie chodził kiepsko, palił tyle samo. O Racingu miałęm bardzo dobre zdanie aż zatankowałem 98 na Orlenie - silnik pracuje łądnie, wszystkie przypadłości znikły (rano odpalał dopiero za drugim razem, jak był zimny to był mułowaty przez pierwsze parę minut)...

Ja tam preferuję BP i Orlena

ja kiedyś preferowałem Shella bo faktycznie i gazu i swego czasu paliwa palił mniej. paliwka trochę droższe więc kwotowo wychodziło to samo w porównaniu do tańszych stacji. Jednak od jakiegoś czasu zrezygnowałem z ich usług bo obsługa mnie zaczęła już trochę denerwować (czasami było trza nieźle poczekać zanim ktoś ospale podzszedł, raz obok mnie stał Jaguar i pracownik shella mył mu szyby a ja jako "gorszy" musiałem poczekać niezłych kilka minut za nim mu umyje i mi z łaski swojej zatankuje gazu) a jakoś też jakby się pogorszyła
teraz tankuje na orlenie i jestem zadowolony, cena gazu prawie jak na prywatnych stacjach a jakość dobra i do obsługi nie mogę mieć zastrzerzeń, nawet powiedziałbym że są upierdliwie mili, ale lepiej tak niż odwrotnie

[ wiadomość edytowana przez: darasb dnia 2005-04-07 12:34:07 ]

ja próbowałem już wielu stacji i muszę przyznać że teraz tankuję zawsze na orlenie - najbardziej mi "podchodzi"

Heh, no ja pracowalem na stacji Orlenu w tamtym roku. To ze obsluga jest upierdliwie mila, to w zwiazku z nakazami z gory. A co do paliwka to hmm... na pewno nie jest mieszane(jesli jest w ogole) na samej stacji. Jak juz to gdzies w "centrali". Ceny? Nie jest najtaniej niestety. To zreszta zalezy od lokalizacji stacji. Ja jednak pracujac tam, nigdy nie zatankowalem na Orlenie. Tak samo zreszta robil nasz szef i zastepca. Obecnie tankuje na Jet-cie. Paliwo tam jest tanie, a dowozone jest z BP. Czemu taniej niz na BP i innych stacjach? Bo nie ma zadnego nabijania pukcikow, promocji itp i przez to ceny paliwa moga byc nizsze. Nie twierdze, ze to najlepsza stacja, pisze tylko, ze tankuje tam, bo stacja "firmowa" o najtansza w okolicy.

ja teraz tankuje tylko na Shell-u zarowno power gas jak i raz w miesiacu troszke v-power 95 i jestem zadowolony coprawda ceny wysokie ale paliwo jest okay a jak tankowalem na BP gas to niech ich drzwi scisna musialem jechac do gazownika aby wielozawor wymienił bo na skutek bardzo zabrudzonego gazu nie odbijał. I tak skonczyła sie historia z BP jedynie pb mieli dobre.

A ja tam tannkuje na shell-u V-Powera 95 i jestem bardzo zadowolony

Ja tankuję Diesel Extra i jestem też bardzo zadowolony. Zimą zero problemów z paliwem. Gdy tankowałem na innych stacjach to niestety dało się odczyć mulenie silnika, więc zawsze wracałem na Shella. Teraz już nigdzie indziej nie tankuję.

A ja preferuje STATOIL. Paliwo moze i nie najtansze, ale za to wszystko czego potrzeba zawsze jest na statoil(dokladnie wszystko)

ja na statoil tankuje tylko hot dogi

mieszkam obok stacji shell i zawsze mają najdroższe paliwo może i dobre ale ja tego nie doświadczyłem ze akurat na shell'u jest lepsze a jak wejde do środka i widze te zdechłe parówy jak sie obracaja w tych podgrzewaczach i ta zarozumiała obsługe to mam dośc i jade 2km dalej na poczciwego orlena

Witam!
Odnośnie stacji Autoserv, to muszę powiedzieć, że olej i filtry wymieniają super, obsługa miła, raz jak pogiąłem osłone miski olejowej to za darmo mi ją naprostowali. Niestety pewnego razu zrobiłem błąd i pojechałem do nich wymienić łożyska w tylnich kołach i wtedy zaczęły się moje problemy. Nie dość że zapłaciłem 290zl za łożyska to podczas wymiany pogieli mi bębny i hamulce zaczely strasznie bić. Jeżdziłem tam kilka razy po kilka godzin i probowali mnie zbyc tekstami ze bebny juz byly zuzyte itd. Dopiero jak poprosiłem o formulaż zażalenia i postraszyłem ze napisze do centrali to z wielka łaską przeprosili i wymienili bebny na nowe, więc w sumi to na tym skorzystałem, ale dużo nerwow stracilem ogolnie NIE POLECAM!
P.S. Ja tankuje na Nestle i tez jest OK
Pozdrawiam

Cytat:
2005-04-08 18:58:39, map78 pisze:
Witam! Odnośnie stacji Autoserv, to muszę powiedzieć, że olej i filtry wymieniają super, obsługa miła, raz jak pogiąłem osłone miski olejowej to za darmo mi ją naprostowali. Niestety pewnego razu zrobiłem błąd i pojechałem do nich wymienić łożyska w tylnich kołach i wtedy zaczęły się moje problemy. Nie dość że zapłaciłem 290zl za łożyska to podczas wymiany pogieli mi bębny i hamulce zaczely strasznie bić. Jeżdziłem tam kilka razy po kilka godzin i probowali mnie zbyc tekstami ze bebny juz byly zuzyte itd. Dopiero jak poprosiłem o formulaż zażalenia i postraszyłem ze napisze do centrali to z wielka łaską przeprosili i wymienili bebny na nowe, więc w sumi to na tym skorzystałem, ale dużo nerwow stracilem ogolnie NIE POLECAM! P.S. Ja tankuje na Nestle i tez jest OK Pozdrawiam

racja racja kretacze i naciagacze>>>moja mami kohana strahu sie najadła przez nich>>>hcieli jej poł samohodu wymienic>>powiedzieli ze wogole nie moze jezdzic bo sie zabije>>>całe szczescie nie posłohała pojehała do aso i luzik nic nie ma do robienia i nic nie miała
tak działa autoserv motyla noga