| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-04-09 23:54:29 Co do pierwszego pytania to zgadzam się z Olo.
w kwestii sensu zmiany silnika moim zdaniem bez sensu, koszty i zawracanie głowy większe niż by się mogło zdawać na pierwszy rzut oka. Lepiej zmienić samochod. Poza tym, silnik 8-mio zaworowy znacznie lepiej współpracuje z instalką gazową, przy 24V już jest trudniej |
Joka89 OPEL OMEGA Zgierz | 2005-04-10 20:09:36 Zmiana silnika dobra myśl tylko 2.5 V6 ciężko znaleść w dobrym stanbie wiem cos o tym bo sam szukam bo moja V6 umarła i poszukuje silnika 3 ci miesiąc i wkońcu coś znalazłem ale jeszcze niejest pewne. Jeśli chodzi o koszta to X20SE 16v kosztyje między2000zł a 3000zł zaś X25XE 4000 a 5000zł i tródno go znaleść łatwiej juz z 3 litrówkami ale niewiem ile kosztują cena chyba zbliżona do 2.5 V6. Acha jeszcze koszty przełożenia silnika mysle że około 1000zł. Więc niewiem czy ma jakis sens wymiana silnika chyba że (odpukać) odmówi posłuszeństwa tak jak mój. |
bo-dek Opel Omega B Caravan Białystok | 2005-04-10 20:44:16 Jeszcze docho dzi jeden problem,a mianowicie przełożenie tylnego mostu jest zależne od mocy silnika.
pozdro bo-dek |
KOLIBERk LOB SYMPATYK S63 + G65 Londyn | 2005-04-10 20:48:11 Ja tylko przytocze kilka ciekawych madrosci klubowych, ktore powino sie umiescic na jakiejs tablicy jak 10 przykazan .
DrA "Co do roznic miedzy silnikami 2.5 a 3.0 to przy nacisnieciu na pedal gazu 2.5 blyskawicznie oddala sie... w lusterku wstecznym" "MV6 to maszyna do zabijania" Kartos "NO I OCZYWIŚCIE TYLKO 3,0 MV6. Moja kombi nie ma LPG. Zużycie miasto 12-14, trasa 9 - 12, w zależności od stylu jazdy. Jeśli kupisz 2,5, nie zaoszczędzisz paliwa, a mocy będzie Ci brakowalo. Posłuchaj rad kolegów i nie zrób tego błędu co np Prowo, ktory zaczynał od 2,0 Elvizz zrobil ten blad i zobacz jak teraz zaluje." Cleber "Mam Omegę 2,5V6 i radze kupić 3V6 tak jak piszą koledzy. Co nieznaczy że jest zła." JanuszGnitecki "Co do aspektu apetytu na paliwo to zgadzam się z kolegami odMV6 (...) Co do zużycia paliwa, ludzie przecież to jest BESTIA!!!! jak żal na paliwo to trzeba zapomnieć i wybrać cóś samochodopodobnego może TICO?! Przypomnę , że osiągnięcie polskiej motoryzacji, oraz krajów ościennych z wyjątkiem skody chlały 12 po mieście i nie było pomyłuj, a jazda .......ten kto miał wie. A BESTIA za marny literek czy dwa więcej wiezie nam dupska jak królom!!!!!!!!! i co, żałuje ktoś? ja nigdy w życiu. " PiotrS "Dobre to 3 litry... " Vino "Kupuj 3.0 od razu. Wcale nie pali wiecej (jak normalnie jedziesz). Bo z 2.0 to sie zameczysz. 3.0 i tak nie jest wcale az tak szybkie (pierwszy miesiac jak sie jezdzi to jest" "4 lata jezdzilem astra 60KM. Myslalem ze 200 koni to bedzie po uszy A tu sie okazuje ze czlowiek sie szybko przyzwyczaja do predksoci. Pierwsze dni to jak przyspieszalem to az mi mozg w czaszce geometrie zmienial, teraz jak przyspieszam to sie pytam "gdzie ta moc" bo ciagle brakuje" "Wcale nie sa bardziej paliwozerne. (znaczy jak wydobywasz moc z nich i deptasz to tak). Bo generalnie to ile ci spali to zalezy od masy auta a nie od pojemnosci, czyli od tego ile pracy silnik musi wykonac. Auto wazace 1.5 tony spali tyle samo (wszystko przy zalozeniu ze jedziesz normalnie) na islniku 2.0 i 3.0. " i kilka moich "inne auta zjeżdżają z drogi na jej widok" "MV6 to wymiatacz szos" "silnik jest bardzo oszczędny a czesci sa w rozsadnych cenach, tylko trzeba umiec to znalezc. polecam sklep w Nysie na ul. Piastowskiej. Motosprzet" |