Zawieszenie lantra

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Chce zrobic remont zawieszenia przedniego w swojej Lantrze. Nie wiem, co powinienem wymienic. Na razie zostawiam stare amortyzatory. Z czego sklada sie ten przod? Droga dedukcji doszedlem do ponizszej listy, jesli cos napisalem zle,albo o czyms zapomnialem prosze mnie poprawic:
- 2 laczniki stabilizatora
- 2 podkladki gumowe lacznikow
- 2 sworzen wahacza dolny
- 2 poduszki wahacza
- 2 koncowki drazkow.

Gdzie w internecie mozecie polecic miejsce do zakupow?
Ile powinna kosztowac robocizna, chodzi o Dolny Slask.
Pozdrawiam
Piotrek, Zgorzelec

jeszcze tuleje wahaczy przednich. nawet jak nie maja luzu to i tak warto wymienic. kosztuja około 25-30zł/szt. sż 4 sztuki po 2 na stronę. jak wymienisz, to poczujesz różnicę.
ja wymieniłem przy okazji roboty przodu i ne żałuję wydanych $$

Hej
A wymieniales cos jeszcze oprocz tego co wymienilem?
Znalazlem czesci w cenach dosc konkurencyjnych na www.kioto.pl
Kupowalem tam kiedys klocki do Lantry i ojcu klocki do Accenta. Znacie moze jeszcze inne sklepy internetowe z czesciami?
Pozdrawiam
Piotr

wymieniłem lewy whacz, tuleje wahczy po obu stronach, gumy stabilizatora i jeden łącznik oraz jeden sworzeń. równocześnie poszły do wymiany także tuleje tylnej belki. różnica była ogromna. poszło co prada dużo $$(byłoo tym w innym wątku), ale mam nadzieję, że wystarczy na trochę.

Hej
A jaki byl czas roboty? Ile czasu zajelo robienie przodu?
I co wymienia sie z tylu, pewnie jest tam mniej elementow?
Ile wyszlo Cie wszystko? Tez mysle by zrobic za jednym zamachem cale zawieszenie, teraz tylko szukam sklepu,gdzie moge to kupic.
Jakie miales objawy wytluczonego zawieszenia?
Pozdrawiam
Piotr

robota to 1 dzień, koszt roboty+cześci to 850pln

Hej
To jeszcze jedno pytanie odnosnie tylu..
Co wchodzi w sklad zawieszenia tylniego?
Znalazlem tylko cos takiego:
- tuleja wahacza tylniego czesc przednia
- tuleja wahacza tylniego czesc tylnia

Czy to wszystko co wymienia sie z tylu? Ile tych tulejek wahacza musze kupic? Ile przednich , a ile tylnich?

Pozdrawiam
Piotrek