MotoNews.pl

Nokia 5510[sama się wyłącza]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
....jak w temacie..co może być przyczyną....??????kiedy mam ją w kieszeni w szkole to się wyłącza co 30min a kiedy leży w chacie na biurku jest ok...co może być przyczyną??

moze nie stykac bateria
moze byc kijowa bateria
moze byc tak jak moim przyapadku - powyzsze opcje nie pomogly - telefon do wyjebania...tzn naprawa kosztowala 150 zloty.

Miałem tak w siemensie m35, na szczęście na gwarancji, skończyło się wymianą wszystkich bebechów na nowe.

pewnie kiedys jak siadales/schylales sie/kucales/klekales lub robiles cos podobnego za mocno sie zgiela i cos chrupnelo, a teraz jak ja masz w kieszeni sie ugniata i cos niestyka.

przeczysc styki baterii i podoginaj delikatnie te 4 cycki w telefonie co dotykljaa do bateri powinno pomoc. lata ci bateria bardzo ?

tak jak pisze maskekk!mialem tak w 6210 ale w atmych modelach jest fabrycznie latajca bateria i kazdy pod nia podkleja izolacje...nie wiem jak jest w 55 ale zobacz czy ci bateria nie lata i ewentualnie podloz cos

w 55 tez lata bateria. w kazdej jaka mialem latala i czasem tracila kontak co wymagalopodlozenia jakiegos papierku/ ja tam zawsze kase nosilem

jak dawali w ryj i zabierali telefon - to pozniej czekala ich jeszcze mila niespodzianka przy wyjmowaniu karty SIM szkdoa ze na czole sobie tych pieniedzy nie przyklejasz . .

hmmm zaraz poupycham pommiędzy baterię a telefonik papiery i zobacze czy pomoże a jak nie to mam jeszcze gwarancję;P

no to czlowieku olej te papiery i oddawaj na gwarnacje-chuj wie czy jak sie skonczy to papiery beda jeszcze pomagac...

Cytat:
2005-04-08 15:24:07, specWROC pisze:
hmmm zaraz poupycham pommiędzy baterię a telefonik papiery i zobacze czy pomoże a jak nie to mam jeszcze gwarancję;P

to sie jeszcze zastanawiasz do serwisu dziada i niech naprawiaja na gwarancji a co do podkladania papierow pod baterie to chyba kazda nokia tak ma. mialem tak w 5110,3210, 7110, 3410, 6510, 7650 i 6600.

[ wiadomość edytowana przez: owz dnia 2005-04-10 17:46:02 ]

mam jeszcze jedno pytanko czy ktoś wie z jakiego programu skorzystać aby wyciąć kawałek z filmu?

nie, ale czy ktos wie jak odzyskac kawalek filmu jak sie urwie na imprezie?

Cytat:
2005-04-08 20:27:03, Mrozus pisze:
nie, ale czy ktos wie jak odzyskac kawalek filmu jak sie urwie na imprezie?

Trza popytac znajomych... ale czasami ciezko uwierzyc

Cytat:
2005-04-08 14:32:27, stasiu pisze:
jak dawali w ryj i zabierali telefon - to pozniej czekala ich jeszcze mila niespodzianka przy wyjmowaniu karty SIM szkdoa ze na czole sobie tych pieniedzy nie przyklejasz . .

Stasiu jak ty jestes takadupa ze ci kradna telefon to wspolczuje mi jeszcze nigdy nieukradli.

nigdy nie mow nigdy to po pierwsze
nigdy nie mow na stasia dupa to po drugie
ja np kiedys "znalazlem" telefon i uciszylbym sie jeszcze bardzo jakby poprzedniwlasciciel okazal sie takim osłem ze nosił kase pod bateria.

moze to dziwne ale ciesze sie gdy słysze jakie ludzie mają probelmy z nokiami, mam nadzieje ze wreszcie zrozumieją ze nokie są najbardziej niechlujnie i tandetnie wykonanymi aparatami. Mialem w swoim życiu około 30 telefonów lepsze gorsze ale nauczyło mnie to ze nokie nie sa warte swojej ceny. Polityka tej marki polega na produkcji setek podobnych do siebie aparatów wykorzystujących te same podzespoły różniacych sie jedną lub dwoma funkcjami (a często niczym). Co najgorsze nie ma znaczenia z jakiej "półki" pochodzi dany model, wszystkie są wykonane tak samo tandetnie że trzymjąc w rece model za 1200 PLN mam wraznie ze koszt jego produkcji jest taki sam jak tego za 200 PLN. Za cene każdej noki mozna mieć lepiej wyposażony i przede wszystkim wykonany aparat innego producenta czesto dużo tańszy. Pewnie sa na F&F fani marki, powiedzcie mi co jest w nich dobrego ze wybieracie je z pośród innych producentów sory za lekki OT ale od pewnego czasu bez skutku próbuje znaleźć odpowiedź na ww pytanie

Cytat:
2005-04-09 02:01:24, mille pisze:
moze to dziwne ale ciesze sie gdy słysze jakie ludzie mają probelmy z nokiami, mam nadzieje ze wreszcie zrozumieją ze nokie są najbardziej niechlujnie i tandetnie wykonanymi aparatami. Mialem w swoim życiu około 30 telefonów lepsze gorsze ale nauczyło mnie to ze nokie nie sa warte swojej ceny. Polityka tej marki polega na produkcji setek podobnych do siebie aparatów wykorzystujących te same podzespoły różniacych sie jedną lub dwoma funkcjami (a często niczym). Co najgorsze nie ma znaczenia z jakiej "półki" pochodzi dany model, wszystkie są wykonane tak samo tandetnie że trzymjąc w rece model za 1200 PLN mam wraznie ze koszt jego produkcji jest taki sam jak tego za 200 PLN. Za cene każdej noki mozna mieć lepiej wyposażony i przede wszystkim wykonany aparat innego producenta czesto dużo tańszy. Pewnie sa na F&F fani marki, powiedzcie mi co jest w nich dobrego ze wybieracie je z pośród innych producentów sory za lekki OT ale od pewnego czasu bez skutku próbuje znaleźć odpowiedź na ww pytanie

Ja miałem w swoim życiu juz mały przegląd telefonów w rodzinie , sam miałem motorolę d520 - wielka cegła z wysuwaną antenką, menu projektowali debile jest tak zakręcone i nieintuicyjne że tragedia , siemens c25 - mały, poreczny telefon ale za cicho dzwonił i nie maił identyfikacji wysyłających SMS'y (tylko numer pokazywał). Zepsuł się w moimencie gdy sprzedawałem go w komisie !! , eryk 65 - byłem bardzo zadowolony, czasem się wieszał ale bateria super. Ukradli go łajdacy...

Gdy miałem się przesiaść na Nokię byłem sceptyczny (wiadomo dresiarski i monopolistyczny telefon). Mam 6610 i jestem bardzo zadowolony. Na moje potrzeby jest super. Co do jakości wykonania to nie widze zbytnich różnic z moimi poprzednimi telefonami. Obudowa jest na zatrzaski a nie skręcana jak w moich poprzednich telefonach więc może czasem latać ale coś za coś - szybka wymiana. Dużym plusem nokii jest sieć serwisów i masę dostępnych akcesoriów (od chińskich po oryginały).

Nie jestem fanem markii Nokia i nigdy nie będę ale jak widzę ze znajomi mają problemy ze zwoimi samsungami (b.szybko siada bateria), eryk (kiepskie wyśiwetlacze i wieszające sie oprogramowanie) to jestem zadowolony....aha i Klub nokia -> dużo zniżek.

nokia 7110 najlepsza komorka jaka mialem mimo ze duza.

ja powiem szczerze ze nokie jakie sa takie sa ale z telefonow sprzedawanych na naszym rynku sa najlepszymi telefonami(tez mialem juz bardzo duzo telefonow)motorolle i siemensy (nawet te najnowsze) psuja sie zaraz po kupieniu(wiem z wlasnego doswiadczenia)
ale tak naprawde pojawila sie moim zdaniem zajebista alternatywa-NECi
sam sobie kupilem niedawno-sa w bardzo korzystnej cenie(ja dalem 400zl-za 40 zdjelem simlocka) a i tak technologicznie wyprzedzaja wszystkie inne telefony nawet te nokie za 2000zl
ja jestem zadowolony - nic sie nie psuje angielskie menu opanowalem cale jednej nocy...telefon na najwiekszym wypasie jaki mialem