Carina E

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Przymierzam się do zakupu nowego auta i chciałbym spytać Szanownych użytkowników Toyot :
- do którego roku Cariny sprzedawane w Europie były prod.w Japonii?
- jak sprawują się modele z silnikiem benzynowym po montażu gazu
- czy silniki diesla sprawują się bezproblemowo przy przebiegi 150-180tys.km ? Z góry dziękuję - Wac

O dieslu:
Zajrzyj tutaj - to generalnie ten sam silnik.

Diesel Toyoty jest nie do zajeżdzenia. Uwierz. 180tys to masz dotarty motor Drugie tyle pójdzie bez problemu jeśli poprzednik nie zapominał wymieniać oleju

Pozdrawiam

Mój kolega "najlepszy dieslowiec w w-wie" powiedział mi że silnik Toyoty w dieslu 2.0 jest najlepszym dieslem jaki w życiu naprawiał i widział zachwala strasznie TD.
Ale ja zwolennikiem klekota nie jestem więc nie mam zdania.

Co do Benzyniaka to polecam 3S-FE czyli 2.0 i z LPG nie ma problemu spalanie w trasie 9LPG w miachu 11-13 LPG moja ma 192kkm. i zero problemów i ubytków oliwy!

Co do przebiegów polecam TEN wątek.

Pozdro.
Jak już będziesz Toyota Driverem to Serdecznie ZAPRASZAMY!!!

japonki występowały do 93'potem W.Brytania,apropo gazu prawdopodobnie właśnie japonki nawet na pewno znoszą lepiej gaz po 93' niby gniazda zaworowe trochę się wypalaja piszę niby bo tas słyszałem w aso lecz praktycznie nie spotkałem się z tym, pozdro.

Cytat:
2005-04-08 18:57:17, Mont1 pisze:
Witam! Przymierzam się do zakupu nowego auta i chciałbym spytać Szanownych użytkowników Toyot : - do którego roku Cariny sprzedawane w Europie były prod.w Japonii? - jak sprawują się modele z silnikiem benzynowym po montażu gazu - czy silniki diesla sprawują się bezproblemowo przy przebiegi 150-180tys.km ? Z góry dziękuję - Wac

cari production do 98
z gazem nie powiinieneś mieć żadnych problemów, ale zależy najwięcej od poprawnmości montażu i podzespołów- nie oszczedzaj an instalacji
dieselki w cari są nie do zajechania, przykład: corollka 1.8D i już ma 450kkm na licznku bez remontu- to u kuzyna z krakowa,