Niepokojące zgrzyty wspomagania kierowniky

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie na małych obrotach strasznie coś zgrzyta, jęczy wspomaganie, na wiekszych obrotach już jest lepiej ale także nie jest dobrze. Zauwarzyłem ze minimalnie ale ubywa płynu ze zbiorniczka.

a sprawdziles maglownice czy jest sucha? pewnie nieszczelny uklad wspomagania

plyn Ci wycieka bo masz nieszczelny uklad, a zgrzyt bo plynu moze byc zamalo albo przydalo by sie go wymienic.. tez tak mialem jakies 2 tygodnie temu.. nie mam tej dolnej oslony i te wszystkie rurki ze wspomagania sa na wierzchu wysoki snieg byl i ruszylo mi jezna z nich co spowodowalo ze poluzowala sie srubka i zacza mi plyn wyciekac, pojechalem do mechanika powiedzial ze przydalo by sie wymienic plyn tzn olej dokrecilem srubke (ta co rurka w nia wchodzi) i dolalem troche plynu bo stwierdzilem ze nie oplaca sie wymieniac jak i tak wycieknie tylko orazu dam do mechanika to mi zrobi jedno i drugie okazalo sie ze plyn nie wycieka i wspomaganie zaczelo cicho chodzic wiec sprawcz czy czasami Tobie tez sie cos podobnego nie stalo i polecal bym wymiane plynu chyba ze niedawno byl wymieniany bo jesli byl to oznacza ze musisz sprawdzic gdzie Ci wycieka i sprubowac to usunac dolac pojezdzic chwile i poczekac na efekty jesli bedzie dobrze to zostawic i ma chodzic a jak pluny dawno nie wymieniales to mozesz wymienic pozdro