| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-04-09 11:43:13 DAĆ SOBIE Z TYM SPOKÓJ !!...na pewno zdecydowanie więcej możesz zrobić szkody niż pożytku
....albo najlepiej - podjedź do jakiegoś porządnego Blacharzo-lakiernika ...niech oceni to profesjonalnie. Ręka fachowca może to zrobić kilkoma klupnięciami ....za jakieś symboliczne pieniądze pewnie |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-04-09 15:51:15 Czy za symboliczne pieniadze to nie wiem ale zawsze podjechac, zapytac mozna.
Jak chcesz sam klepac to chyba najlepiej jest zdjac blotnik, nie ma z tym az tak duzo pracy - no ale nie wiem gdzie masz wgniecenie no i pytanie czy jest sens... Ja zawsze sobie wypychalem jak cos mi sie stalo, zawsze to lepiej wyglada niz jak jest takie powgniatane strasznie
Kiedys widzialem goscia, jechal jakas terenowka i caly prawy bok mial caly pogiety, jak taka zmieta folia aluminiowa - od tylnego blotnika do przedniego. Szyb tez nie mial, tylko folie |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-04-09 16:53:38
No ja też nie wiem bo nie widziałem rodzaju wgięcia
ale kiedyś sam miałem dziwnie wgięty przedni lewy błotnik ...mocno ale "łagodnie" /bez ostrych kantów/ ...tak jakby ktoś wjechał kolanem ze znaczną siła ....byłem zestresowany okrutnie ...podjechałem z tym do blacharza, zdjął tylko nadkole, wziął jakiegoś przyrząda + dłoń ...pierd...ł kilka razy i to głównie gdzieś z boków tego wgięcia i po 5 minutach było po robocie! ...błotnik "igiełka" a kosztowało mnie to 0,5 literka wódeczki więc chyba spokoooo ....więc zawsze jest szansa zrobienia tego tanio
Właśnie obserwujac sposób tamtej "naprawy" ostrzegam przed samodzielną próbą....gościu klepał wcale nie w to miejsce gdzie było uszkodzone /ja bym klepnął tylko tam!/ a mimo to wyszło idealnie!
|
Grzegorz TOYOTA Corolla E16 Katowice | 2005-04-09 16:58:18 Czyli jak to mówią "Nie sztuka pier.... młotkiem, trzeba jeszcze wiedzieć gdzie!!" |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-04-09 17:26:05
Z ustów mię to Grzegorzu wyjmnąłeś ! |
soop PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2005-04-09 19:34:05 Nie wiem jak to wyglada u Ciebie i w ktorym miejscu masz to wgniecenie, ale czasami przydac sie moga takie podcisnieniowe uchwyty (przyssawki ) do przenoszenia szyb, ew. lepsze wieszaki np. do recznikow w lazience dzialajace na takiej samej zasadzie.
Przypomnial mi sie Adam Slodowy ![]() |
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2005-04-09 21:00:47 zrobię zdjątko i ocenicie... |