Nowy reduktor (lpg).

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Poszukuje względnie taniego, ale jednak markowego reduktora, bo mój wynalazek już cieknie jak sito ponadto musiałbym wymienić dysze a zestaw naprawczy kosztuję 70zł + przesyłka.
Może ktoś z was zna namiar na jakaś sensowny sklep czy coś takiego i jaką markę polecacie??

Jeśli cieknie to rozbierz, nawal silikonu i złóż.

Cytat:
2005-04-09 12:46:14, janisz pisze:
Jeśli cieknie to rozbierz, nawal silikonu i złóż.

A membrany.

Jak cieknie to jest uszkodzony. Jakby membrany były tak stare zeby puszczały to wogóle by samochod nie jezdził wg mnie. Najlepiej rozebrać reduktor i zobaczyć jak to wygląda.

Hehehhe a właśnie ze to chyba membrany, bo na tym reduktorze zrobiłem 70tyś a nigdy nic przy nim nie robiłem, a ponadto występuje falowanie obrotów na luzie a czasami nawet gaśnie silnik.
Wydaje mi się, że nie ma większego sensu bawić się w zestaw naprawczy skoro tyle mam za niego dać, w końcu za 30tyś i tak będę musiał cały wymienić.

Wg mnie lepiej kupić taki zestaw naprawczy...

A czy falowanie obrotów jest tylko na gazie ?

Pełny zestaw naprawczy, to w zasadzie wszystkie elementy prócz śrub i obudowy. Dobrze założone membrany i reszta gratów, oraz wymycie i wyczyszczenie wszystkiego to jakbyś kupił nowy reduktor.
Gazownik bierze za to 120-150 zł z regulacją.
Jakby ktoś chciał to mam do opylenia po regeneracji, ma przejechane może 2tys. km, jest to BRC elektronik, ja zmieniłem na podciśnieniowy dla testu i został
Jakby co info na prv.

Ja kupiłem za 75zl zestaw, sam umyłem reduktor, wymieniłem membrany i ustawiłem(nawet przegląd przeszedł).

Tak tylko falowanie jest tylko na gazie i jest ono dość poważne od 500 do powyżej 1000 i do strasznie utrudnia poruszanie się po mieście. Sam nie wiem z tym zestawem naprawczym, bo nigdy jeszcze tego nie robiłem to raz a dwa to nie jest łatwo o zestaw do czegoś takiego jak „RIDUTTORE ML94EP”. Zastanawiam się też czy każdy reduktor będzie pasował do mojej instalacji??

Ktos kiedys wstawil zdjecia super malego reduktora lpg - jesli sie nie myle to obok na fotce bylo pudelko zapalek - czy ktos mi moze zlinkowac to - bo nei moglem sie doszukac- albo podac ewentualnie nazwe/firme reduktora tego albo innego malego ?

Cytat:
2006-08-03 21:51:25, Krzysztof-Fleszer pisze:
Ktos kiedys wstawil zdjecia super malego reduktora lpg - jesli sie nie myle to obok na fotce bylo pudelko zapalek - czy ktos mi moze zlinkowac to - bo nei moglem sie doszukac- albo podac ewentualnie nazwe/firme reduktora tego albo innego malego ?

to był albo wergilius albo vincenzo ..ktos od czerwonej 2107