Glosniki i radio

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chcialbym sobie zamontowac jakis standardowy zestaw (czyli radio i 4 glosniki) Radio wybralem pioneera DEH-4700MP 4x50w (http://www.megamedia.pl/rtv-car-audio-radioodtwarzacze-cd/pioneer-deh-4700mp.php) potrzebuje zakupic jeszcze glosniki wiec mam 2 pytania > jaki jest standardowy rozmiar w escorcie (jezeli to ma jakiekolwiek znaczenie r.98 )? 130 135 160 165?? Druga sprawa jaka moc glosnikow bedzie odpowiednia zeby to jednak troche dawalo? 40w 50w 60w?
szukalem troche po tym forum i dzieki temu nie zadam 5 innych pytan ktore wczesniej mialem

[ wiadomość edytowana przez: ciahol dnia 2005-04-09 13:41:55 ]

[ wiadomość edytowana przez: ciahol dnia 2005-04-09 13:42:43 ]

Od bidy w standartowe otwory w drzwiach wchodzą 13cm. Jesli sobie przerobisz te otwory lub kupisz przejsciowki moze dac 16 cm. Nie patrz sie na moc tylko na firme glosnika. Na tył kup sobie owale (alpine w media markt kosztuje 250 zł i gra super) a na przód załóż osobno wysokotonówki osobno midbasy. Bedzie chodzic super. Co do radia starsze modele pioneera chodzą zdecydowanie lepiej. Moj ulubiony rok pioneera to 99 (modele na gumkach). Dźwięk nie do podrobienia.

ile taka przejsciowka stoi? gdzie to mozna kupic? mozesz podac linka? nie znalazlem tego nigdzie...
nigdy nie mialem zamiaru kupowac niefirmowych glosnikow...
jakie owale? 6x9"? zmiesci sie to na tyl BEZ przerabiania?
powiedzmy ze kupie wszystkie glosniki o pasmie 55hz - 21khz np 165mm chyba powinno byc git czy odpada?

165 nie wiem czy się zmieści na przejściówce, raczej będziesz musiał sam rzeźbić w MDFie. No i głośniki mogą być za głębokie i będziesz miał problem z otwieraniem szyb... to też weź pod uwagę

na pewno nie chce miec problemu z otwieraniem szyb w lecie
a np. takie cos razy 4? http://www.megamedia.pl/rtv-car-audio-glosniki-samochodowe/jbl-gto-526e.php 45w 130mm na wzmacniacz 4x50? cos slabiutko mi sie zdaje.. jak myslicie?

Nie patrz na to ile co ma mocy
Glosniki fajne tylko sprawdz czy nie sa za glebokie (56mm z tego co widze). JBL to dobra firma...
Sprobuj jeszcze znalezc takie z oddielnymi syczkami i zwrotnica, powinny grac ciut lepiej.

Ok, a jaka powinna byc glebokosc? Moze ktos rozkrecal, zmienial glosniki...