Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Yanec F&F Wolny Słuchacz :) 125p prawie jak ukraina | 2005-04-09 21:20:41 Witam. Mam pytanko właśnie stałem się posiadaczem atrapy starego typu (tej chromowanej ![]() POZDRAWIAM |
![]() Yanec F&F Wolny Słuchacz :) 125p prawie jak ukraina | 2005-04-09 21:32:24 a to tak niby po za tematem widzieliście taki przodzik
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47669797 |
![]() eLMo126 SC Radom | 2005-04-09 21:36:51 |
![]() Yanec F&F Wolny Słuchacz :) 125p prawie jak ukraina | 2005-04-09 21:38:57 a to tak niby po za tematem widzieliście taki przodzik
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47669797 |
![]() Kwadrat125 F&F Sympatyk Fiat 125p Mielec/Kraków | 2005-04-09 22:43:14 z tego co mi wiadomo mozesz ja zalozyc...musisz jednak wykombinowac listwe dolna chromowana do atrapy....z tego co mi wiadomo rozstaw koleczkow mocujacych na dole tej atrapy jest taka sama jak tych nowszyc wiec nie bedzie problemu...pozniej jesli chodzi o listwe dolna bedziesz musial ja lekko przyciac (dopasowac) do nieco wiekszych kierunkowskazow z MRa no i chyba tyle...generalnie mysle ze nie powinno byc z tym problemow....no chyba ze masz ta atrape jakas bardzo ladna i chcesz mi ja sprzedac ![]() |
jacekes F&F Sympatyk 125p Poznań | 2005-04-10 00:16:23
z dość dobrze poinformowanego źródła wiem, że ona nie jest chromowana, ino z polerowanego aluminium. ale wygląd jednego i drugiego jest bardzo podobny, na oko (bez wzięcia w łapę) można odróżnićjedynie po tym, że nie rdzewieje, jak by byla z pochromowanej stali to zapewne by rdzewiała. ale to tylko taki wstęp dla ścisłości. zamontować się da, ale o ile pamiętam, to stara atrapa ma bolce wtykane w pas u dołu, a przykręca się ją u góry, natomiast elementy plastikowe wkołoreflektorowe mają na odwrót - bolce z góry i śrubki z dołu, kratka ma odwrotnie.
ch...nia maksymalna!!! szkoda fiaciora, rocznik około 1980, wąskotunelowiec, ech ![]() tak jak jeden z przedmówców napisał, w styl nowego audi ale mi to też przypomina stare alfa romeo. pozdrawiam |
![]() Drag-On F&F Sympatyk Fiat 125p 1971 Kraków | 2005-04-10 00:20:11 Ja co prawda jeszcze swojej nie zamontowałem, ale chyba trzeba sama atrape troche skrócić (zwęzić), bo chyba sie nie mieści pomiedzy kierunkami. Życze powodzenia w zakładaniu ![]() |
![]() Kwadrat125 F&F Sympatyk Fiat 125p Mielec/Kraków | 2005-04-10 00:26:17
![]() stop dla niszczenia atrap...nie szkoda wam ich ja je z przyjemnoscia przyjme ![]() |
![]() PG F&F Sympatyk Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2005-04-10 00:43:56 zadne polerowane aluminium ,....
to nierdzewka wypolerowana. tak dla sprostowania ![]() |
![]() Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2005-04-10 00:49:12 Ooooo, jest i ten co powinien sie znać najlepiej na montowaniu chrom grill'ów do MR'ów ![]() |
![]() Wujek-Kajtek F&F Sympatyk FSO KRAKÓW | 2005-04-10 01:05:03 Nierdzewka polerowana, a nie chromowana???
Chociaż Fso zapewne robiło i takie i takie... Pozdrawiam |
![]() PG F&F Sympatyk Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2005-04-10 01:13:13
polerowana chrom by odpadal. mialem juz w rece kilka takich atrap i wszystkie byly z nierdzewki polerowanej. (tak samo jak np wycieraczki, listwy na progi. potem w mrach listwy na drzwi, ramki okien tesz sa z nierdzewki itp itd) co do tego tematu to wszystko sie da ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Blady F&F Sympatyk FIAT | 2005-04-10 12:54:24 przyciąć trzeba tylko dolna listwe , ktra nie jest częścią atrapy!! dosłownie po 1,5 cm , a sama atrapa - gril czy jak kto woli pozostaje nie naruszona , trzeba tylko do górnej części pasa przodu wyczarować mocowania , ja zrobiłem to z pasków blachy przynitowanych do górnej krawędzi pasa , i odpowiednio wygietych i ponawiercanych , ATRAPA POZOSTAJE NIE NARUSZONA . Kto nie wierzy , foto mojego byłego czarnego kanta w profilu . |
![]() PG F&F Sympatyk Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2005-04-10 13:08:24 to ja pewnie mialem te dluzsze atrapy eksportowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() bimber1 (S) Furious Moderator kant Kraków | 2005-04-10 16:21:42
a moze to kanta masz wezszego ![]() ![]() ![]() |
![]() Julo zakrzywiający czasop ... Kraków | 2005-04-10 16:44:09 Co do chromów i "chromów: wszystko jest w ksiażeczkach ![]() ("Polski Fiat 125p. Budowa, działanie, obsługa", Mgr inż. Roman Skwarek, Wydawnictwo komunikacji i łączności, Warszawa 1969) Cięcie tej atrapy - aż mi sie jakos zle robi jak slysze o takich pomyslach. Decyzja uzytkownika i wlasciciela, ale jakos tak dziwnie sie z tym czuje. Mam mieszane uczucia, bo zawsze jest prawdopodobieństwo spartolenia roboty (zeby nie było, nie mam tu na myśli nikogo, czsta teoria), a to jest najgorsze co może być. Wole chyba solidnie wykonany wiejski tuniing niz spartolenie takiej atrapy, czego nkomu nie życze. Ale lepiej to ladnie podciac niz robic to co tam nizej pokazali ![]() |
![]() Pablo79 F&F MEMBER ![]() FSO 125p / PF 125p M ... Puławy/Lublin | 2005-04-10 18:46:48 a ja mam pytanie zwiazane z atrapa i pozycjami.na stronce stronka
widac kancika ze zmienionymi kierunkami od MR u mnie to samo jest.i chce zrobic na oryginalna pozycje ale nie moge znalesc odpowiednich błotnikow i na tej stronce na 8 fotce ktos wykombinował to nawet chyba niezle.jak myslice dało by cos takiego rade zrobic?? |
![]() PG F&F Sympatyk Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2005-04-10 19:48:00
o ktorych listwach mowisz?? tych na progach od wewnatrz czy na zewnatrz tych dlugich... bo jezeli o tych drugich to znowu chyba mam jakies exportowe wersje bo u mnie jest nierdzewka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do ciecia atrapy to ja sobie czasem lubie tu przyciac tam podgiac gdzie indziej poklepac (np jakas piekna pupe ![]() ![]() zaznaczam ze przy tego typu zabiegach nikt niechce zrobic klasyka a tylko poprawic wyglad kancika(czasem sie zdarzaja wyjatki). a jak ja bede chcial miec 100% klasyka to go bede mial ale nim nie bede jezdzil po ulicach i marnowal go po dziurach tak jak niektorzy. bedzie stal sobie w cieplutkim garazu pod kolderka i czasem bedzie jezdzil na zloty F&F ![]() ![]() ![]() pozatym ksiazka to dobra rzecz ale doswiadczenia praktyczne przy uzyciu metod organoleptycznych jest lepsze. |