Nie działa lampka oleju i światła cofania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanko do klubowiczów

Nie działa mi kontrolka ciśnienia oleju, ta koło wskaźnika odkręciłem licznik i zaróweczka jest OK. Może co nie podpięte?
Gdzie szukać? Dla mnie to dośc ważne bo jednak je troche oleju a nie chce mi sie codziennie olej sprawdzać. Dzieki za pomoc z góry

Nie działają światła cofania. Zauważyłem że w silniku jest jakiś kabel nie wpięty zakończony kostką z trzema że tak powiem wsuwkami. kabel ten z jednej strony wychodzi ze skrzyni. Ale gdzie go się podłącza? A moze to nie od swiatel cofania? Czemu mogą mi nie działać?

Z góry dzięki za Waszą pomoc

P.S. W PROFILU DZISIAJ DAŁEM ZDJĘCIA SWOJEGO POLONEZA ZAPRASZAM DO OGLĄDANIA I KOMENTOWANIA

[ wiadomość edytowana przez: hepos dnia 2005-04-09 23:15:42 ]

Cytat:
2005-04-09 23:14:56, hepos pisze:
P.S. W PROFILU DZISIAJ DAŁEM ZDJĘCIA SWOJEGO POLONEZA ZAPRASZAM DO OGLĄDANIA I KOMENTOWANIA [ wiadomość edytowana przez: hepos dnia 2005-04-09 23:15:42 ]

pierwsze primo: ta naklejka daj-ewo wszystko psuje
drugie primo: fotele w tygrysa?

Czujnik do kontrolki oleju masz zaraz pod pompą wtryskową, z tego co pamiętam wyciągałeś rozrusznik, może przypadkiem spadł kabelek z czujnika.

Co do tej kostki 3 pinowej to jest wyprowadzenie z czujnika na kole zamachowym do podłączenia obrotka.

A co do włącznika wsteków, to jest po prawej stronie skrzyni - musisz wejsc pod samochod i sprawdzic czy nie spadły z niego wsówki.

PS. Ile bujałeś poldka do tych 160?

Cytat:
2005-04-09 23:38:34, cebka pisze:
PS. Ile bujałeś poldka do tych 160?

około 20 km na A4 Zacząłem się rozpędzać w krakowie i w katowicach już miałem 160

Cytat:
pierwsze primo: ta naklejka daj-ewo wszystko psuje

1. Nie ja ja naklejałem i nie chce zejść
2. Nie ja je zakładalem i chcą zejść ale pod nimi brzydackie obicia poszarpane

A jeszcze jedno - jakiego koloru jest kabelek idący do tego czujnika ciśnienia? Bo np od kontrolki ładowania w polonezie jest czarno fioloetowy. A ten od oleju?

Cytat:
2005-04-09 23:43:55, hepos pisze:
A jeszcze jedno - jakiego koloru jest kabelek idący do tego czujnika ciśnienia? Bo np od kontrolki ładowania w polonezie jest czarno fioloetowy. A ten od oleju?

w Morawskim masz schemat, tam mozesz odczytac jak nie masz Morawskiego to obowiazkowo kupić!

chyba nikt nie zna na pamiec kolorow wiazki elektrycznrj PNa

Cytat:
2005-04-09 23:20:59, leon pisze:

co masz do tygryska?-takie pokrowce są bardzo ładne

Ja w imieniu frakcji KrAK, chcialem powitac kolege Heposa, i zaprosic do przylaczenia sie do naszego klubu, i odwiedzania naszych comiesięcznych zlotów