MotoNews.pl

Jak zamienić gnizdo przyczepy niemieckie na polskie???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Bardzo prosze o pomoc!!!!!!!! Musze zamienic gniazdo niemieckie na gniazdo polskie bo nie moge podpiąc przyczepy. czy ktoś wie jak podpinać te wszyskie kabelki. Dla jasności powiem że gniazdo niemieckie ma chyba ok 10 wejsc na bolce wtyku, kiedy w polskim jest tylko 7 i tu tkwi problem. nie wiem co do czego podlączyc. schemat polskiego gniazda mam ale nie mam niemieckiego schematu, mam wiec problem z kabelkami. Jezeli ktos cos wiem prosze o pomoc. Z góry wielkie dzięki!!

Sa dostepne redukcje

tak ale gdzie to mozna dostac szukalem w necie i nie moge znależ. ile to moze kosztowac!!!!!

A np Tu

Ok. ale troszke to drogie mysle ze nawet przerobienie tego gniazda przez jakiegos elektryka samochodowego nie bedzie droższe niż 50 zł a ta przejściówka to koszt 65 zł. Ale dzieki za pomoc!!!!!!

Cytat:
2005-04-10 12:09:06, Irekcity pisze:
A np Tu

Dzięki wielkie, właśnei takiego czego szukałem , a teraz jak już wiem co to jest to poszukam teńszego

Cytat:
2005-04-10 12:15:03, misiek1144 pisze:
Ok. ale troszke to drogie mysle ze nawet przerobienie tego gniazda przez jakiegos elektryka samochodowego nie bedzie droższe niż 50 zł a ta przejściówka to koszt 65 zł. Ale dzieki za pomoc!!!!!!

eeeeeeeee ee neeennneee elektryk wezmie duuuuzzzziio wiecej...
znajomy miał z tym kłopot tez nie pamietam ile mu krzyknoł ale sporo....kupił gdzies na stacji benzynowej przejsciowke za 50pln
pozdro

Sam morzesz zrobic sobie gniazdo to naprawde nie jest trudne sam zmieniałem niedawno z niemieckiego na polskie i to ni ejest zaden problem koszt całej operacji to 30 zł ( gniazdo 7 zł reszta to browar i kiełbaski bo zgłodniałem przy dłubaniu przy tym )

W Gdańsku na ten przykład na Trakcie Św. Wojciecha robią takie rzeczy za 40 zł. Wytną co trzeba, założą co trzeba, sprawdzą co trzeba i do domu. Przejściówka jest zbędnym wydatkiem. No chyba, że ktoś chce ciągnąć kiedyś pół domu za Essim, czyli ekstra wielką przyczepę kempingową. Wymieniałem coś takiego miesiąc temu.

Jeśli masz miernik i wiesz jak go uzywac to sam sobie poradzisz. Ostatnio znajomkowi w jetce zmienialem, jakbym wiedzial to bym spisal jak to w tym niemieckim gnieździe są połączenia. Ogólnie to najwięcej czasu mi zajęło odkręcenie starego gniazda. Koszt nowego to 4,5zł w nim juz jest instrukcja co podłączasz do którego teraz ci zostaje tylko odpiąć stare gniazdo wziąść miernik i posadzić kolegę za kierownicą aby ci włączał światła, kierunki i stop Na kartce spisujesz sobie który kabelek gdzie i gotowe.