MotoNews.pl
9 Wyciek oleju z simeringu za paskiem klinowym (91050/45)

Wyciek oleju z simeringu za paskiem klinowym

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem, myślałem ze mo escorcik bierze olej ale po wjechaniu na kanał okazało się że ma wyciek najprawdopodobniej z simeringu za dolnym kołem po którym chodzi pasek klinowy.(tuż nad miską olejową). nie wiem czy dobrze to opisałem ale inaczej jakoś nie potrafie Czy dużo jest roboty przy zmianie tego simeringu?? Ile przeciętnie mechanim bierze za taką robote? co trzeba rozebrać żeby się to niego dostać??
pozdrawiam

no troche zabawy jest bo musisz zrzucic rozrzad kolo pasowe itd itp
ale mysle ze 80pln to przyzwoita cena za wymiane tego - sam uszczelniacz 15pln

to jest bardzo groźne? ja mam tam mokro ale jak kontroluje stan oleju na bagnecie to nic nie ubywa(nie pali ani ni nic) a jednak jest mokro. i teraz pytanie - czekać aż zacznie ciec w stopniu znaczącym czy odrazu wymieniać bo coś się może nagle stać?

pozdr

Cytat:
2005-04-10 13:17:55, PUNIU pisze:
no troche zabawy jest bo musisz zrzucic rozrzad kolo pasowe itd itp ale mysle ze 80pln to przyzwoita cena za wymiane tego - sam uszczelniacz 15pln

w moim jeden trzy sciagniete zostalo kolo pasowe i pasek i zostal wyjety stary uszczelniacz i wlozony nowy zalozone kolo pasowe i pasek i koniec z cieknieciem

koszt to 25 zl uszczelniacz i 20-30 zl robocizna

Cytat:
2006-07-10 10:58:25, lukas_s pisze:
w moim jeden trzy sciagniete zostalo kolo pasowe i pasek i zostal wyjety stary uszczelniacz i wlozony nowy zalozone kolo pasowe i pasek i koniec z cieknieciem koszt to 25 zl uszczelniacz i 20-30 zl robocizna

w dieslu chyba trochę drożej:/