Rok produkcji Lantry

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Koledzy mam problem. Czy ktos po podanym symbolu moze udzielic mi informacji z jakiego miesiaca wyprodukowana jest moja Lantra. Musze dzisiaj kupic uszczelke pod pokrywe zaworow, zadzwonilem do JC a gosc mi mowi ze w 1992r byla zmiana i musi miec dokladnie miesiac bo do tego rocznika maja 2 rozne uszczelki
Moje autko ma silnik 1,6 16v rocznik 92. Podam oznaczenie z tabliczki moze ktos rozszyfruje bo nie chce kupowac 2 uszczelek:
KMHJF31RPNU183031.

Prosze o pomoc

chwila czy kolo nie powinien tego sam wiedzieć podajesz mu nadwozie, silnik i to jego broszka jest w końcu ma tam katalogi moze weź go naciśnij deko... jak była zmina która zmienia kształt uszczelki to powinnini to miec w specyfikacji

z vinu masz rok 92 i tyle nie ma tam miesiąca produkcji ;-(

[ wiadomość edytowana przez: arturo_soda dnia 2005-04-11 12:50:40 ]

Dokladnie, jade do nich maja obie dostepne, moze na miejscu bedzie lepiej niz przez telefon. Poszperalem i dokladnie przedostatnia litera oznacza rok 1992r.

zadzwoń do aso i Ci powiedzą który rok masz dokładnie.

A katalogi nie opisują produktu po nr.vin tylko po przedziałach wiekowych auta.

Pozdrawiam

Bylem i zakupilem 2 sztuki. Jedna uszczelka kosztuje 29zł druga 22zł, z katalogu mozna wyczytac ze w polowie roku ulegla zmianie uszczelka do teo samego typu silnika. Oczywiscie moge zwrocic uszczelke do 14 dni. W domu obejrzalem i roznica polega w grubosci gumy i wielkosci otworow na wkrety trzymajace pokrywe, ksztalt jest identyczny. Akurat do JC mam po drodze wiec nie bawilem sie w szczegoly chociaz twierdza ze nie sa w stanie rozpoznac ktora pasuje do mojego auta. Zobaczymy po zalozeniu.