LPG mikser i spalanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ile palą wam Fiaty LPG? Jakie macie miksery, reduktory? Które najlepsze?
W poprzednim fiacie mikser mialem starego typu (rurki) i regulacja 2 sróby na wężu. Zajechany silnik spalal ok 12L. Teraz mam misker z dziurkami na obwodzie (podobny do kuchenki gazowej) i 1 śróbe główną do regulacji. Silnik jest w lepszym stanie niz poprzedni, ale pali 13L. Dodatkowo ma "dziure" w obrotach chyba cos ok 3500.

co do dziury w obrotach to umnie znikła jak odkręciłem troche śrube na wężach,ale z tym to może być różnie możesz też mieć problem z dawką powietrza.Ja bym ci radził jechać ustawić do gazowników wtedy będziesz miał pewność że jest ok.

Ja zawsze po gazowcach jeszcze musilalem poprawiac .
Nie pomaga wbogacanie mieszanki (odkręcanie śróby na wężu) dziura nie znika. Podejżewam ze to mikser tzn, że ten stary rurkowy lepiej się spisuje.

Cytat:
2005-04-11 21:08:38, wiktorgorny pisze:
Ja zawsze po gazowcach jeszcze musilalem poprawiac . Nie pomaga wbogacanie mieszanki (odkręcanie śróby na wężu) dziura nie znika. Podejżewam ze to mikser tzn, że ten stary rurkowy lepiej się spisuje.

ja też mam rurkowy i spisuje się świetnie dynamika jest ok a spalanie miasto do 12l a trasa 8,9l tak że załóż rure i zobacz

[ wiadomość edytowana przez: tur dnia 2005-04-11 21:12:39 ]

a tak nawiasem mówiąc to temat trzeba było założyć w dziale technika tam uzyskałbyś dużo więcej odpowiedzi

Hej mój Poldek w zimie potrafił nawet spalic 15 litrów ale zima Wrocław i te kilometrowe korki obecnie w mieście mieszczę sie w 12 litrach

Cytat:
2005-04-11 21:11:58, tur pisze:
ja też mam rurkowy i spisuje się świetnie dynamika jest ok a spalanie miasto do 12l a trasa 8,9l tak że załóż rure i zobacz [ wiadomość edytowana przez: tur dnia 2005-04-11 21:12:39 ]

Także posiadam rurkowy i rzeczywiscie spisuje się świetnie tak więc tak jak pisał TUR załóż rure