| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-04-12 19:10:54 Nie ma wielkiego pojęcia ale wie co robi i do tego jest Rosądną osobą!!!
Pozdro. |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2005-04-12 19:18:19 Jasne, jakby mechanik powiedzial, ze sa zle to bym kupil takie jakie trzeba. Pozdro |
paniol2005 TOYOTA FRIEND Renault Scenic Ruda Śląska | 2005-04-12 19:20:02
Witam. Zgadzam się u mnie są zalecane Bosh WR8DC,Beru 14 R-8 DU,NGK BPR 5 EY,Nippondenso W16 EXR-U. A ja jeżdżę na Brisk Premium-bo są opracowane do tego modelu. Dla mnie może być to każda inna byle dawała iskrę taką jak ma być. A co do świec wieloelektrodowych to słyszałem że japończyki ich nie lubią,miałem Boshe 4-ro elektrodowe i nie dało się na nich jeździć. Pozdro. |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2005-04-12 19:25:52
Z tym to nie wiem, wiem tylko, ze zmiana swiec na wieloelektorodowe jest nie odczuwalna dla zwyklego smiertelnika. Ja jej nie odczulem, a raz mialem cztero-elektrodowe swiece. Pozdro |
paniol2005 TOYOTA FRIEND Renault Scenic Ruda Śląska | 2005-04-12 19:38:05 U mnie na tych 4-ro elektrodówkach śilnik trochę nierówno chodził
tak jakby miał za małe obroty,wkręciłem Iskry i było lepiej. W sumie te Briski które mam teraz też mają 4-ry jakby elektrody i nic się nie dzieje,może to była wina Bosha? Nie wiem. |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2005-04-12 22:06:33 Ja kiedys kupilem Briski starego typu ze stozkiem i te naprawde dlugo i dobrze pracowaly(prawie 50kkm).
Najwazniejsze zeby swiece mialy odpowiednia cieplote i pasowaly mechanicznie.Powinno sie dobierac swiece oceniajac kolor nalotu na obudowie i elektrodach.Nie wszystkie silniki sa identyczne a swiece tez maja odchylki od nominalnych parametrow.Wtedy mozna precyzyjnie dopasowac cieplote szczegolnie kiedy sie jedzie na LPG. |
Duckling Toyota Carina E Wrocław | 2005-04-12 22:10:06 Hmmmm wielo elektorodowe to sliczne placebo... przeciez i tak 4 elektrody na raz nie chodza ja zalozylem NGK platynowe udalo mi sie kupic za 120 zl i smigaja jak talala, a od razu czuc ze koniki do stajni wrocily... zalozylem LPG i jeszcze mysle o zwiekszeniu wyprzedzenia zaplonu wtedy dopiero bedzie kopac ![]() |
![]() Pedro_wa_bis TOYOTA DRIVER CarinaE wawa | 2005-04-13 08:10:34 oki. wielkie thx mam nadzieje ze w sklepie dobiore cos porzadnego. Wiem tylko ze z tymi swiecami jest jakis myk z odstepem 'stykow (13 a nie 9)' czy cos takiego - ale juz dobrze nie pamietam. pozd. |