Gaz do E36 325 24v VANOS???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Spotkałem się z różnymi opiniami na temat inst. gaz. do tego silnika.W większości polecają sekwencyjny wtrysk gazu,ale chciałbym się dowiedzieć,czy "normalna" instalacja z komputerem ma szanse zdać egzamin???Dodam,że auto jest z automatyczną skrzynią.Dzięki z góry... Pozdrawiam

Zwykła instalacja odpada! Tylko wtrysk/sekwencja !

Mam gaz w swoim i to w dodatku zwykla instalacja. Co do mocy to jak sie go odpowiednio ustawi to jezdzi PRAWIE jak na bezynie, z tym ze pali mnostwo gazu. Zamontowalem gaz bo robie duzo kilometrow. Jak mam ochote pojezdzic to poprostu przelaczam na bezyne i juz. Jedyne co moge doradzic to przy takiej instalacji standardowo zaklada sie mikser ( aluminiowy pierscien ze zwezka) ODPADA. Utrata mocy i na bezynie i na gazie. Dziala tylko sprawdzony sposob na rurke. Stare warsztaty znaja ten patent.

Cytat:
Dziala tylko sprawdzony sposob na rurke. Stare warsztaty znaja ten patent.

i tu kolega zawarł sedno sprawy montażu gazu

Nieraz tylko stare sposoby dzialaja. Ale dzialaja i to jest najlepsze!!!!!

Własnie ja mam tą instalacje z mikserem i tam są mocno zwężone wloty powietrza przez mikser i taką klapke przez to traci dużo na mocy jest jakiś patent żeby się tych zwężeń pozbyć i dalej na gazie jezdzić?

Co do mikserow to jest najszybszy i najprostszy sposob montazu. Ta klapka to przeciwwybuch i jest niemal obowiazkowa. U siebie mam klapke zalozona bezposrednio na kolektorze ( zrobiona dziura i wcisnieta klapka!!!) strasznie skomplikowane i tylko 50% skutecznosci. Bez klapki przeplywomierz robi papa. skolei zamiast miksera mam zrobiona dziurke w gumowej rurze dolotowej miedzy przeplywomierzem i przepustnica i wsadzona tam rurke o srednicy 20mm. To wszystko jest oklejone grubo tasma. Malo estetyczne ale skuteczne.

u mnie też jest instalka 2gen. chodzi i dużo pali. czasami sie zastanawiam, czy żeczywiście oszczędzam. co do miksera , to nie mam go od początku i moc jest odpowiednia. gożej tylko z wolnymi obrotami, z mikserem było lepiej.

Cytat:
2005-04-13 20:54:36, krzysiek77 pisze:
u mnie też jest instalka 2gen. chodzi i dużo pali. czasami sie zastanawiam, czy żeczywiście oszczędzam. co do miksera , to nie mam go od początku i moc jest odpowiednia. gożej tylko z wolnymi obrotami, z mikserem było lepiej.

niestety cos kosztem czegos . ja mam spalanie kolo 18l po miescie wiec nie tak zle ( a wcale nie oszczedzam). To i tak oszczednosc. Tyle samo bezynki to strach.

Jak jest temat gazu to czemu nikt nie pisze że na zwykłej instalacji lubi sobie czasem strzelić , a świece i filtry trzeba wymieniać co 10000 km

Cytat:
2005-04-14 22:38:39, Anonymous pisze:
Jak jest temat gazu to czemu nikt nie pisze że na zwykłej instalacji lubi sobie czasem strzelić , a świece i filtry trzeba wymieniać co 10000 km

Sluszne stwierdzenia, ale dlatego napisame wczesniej ze bez przeciwwybuchu ani rusz. Co do swiec i filtrow to zadna regola. Wymienia sie jak sie zepsuja( filtra zabrudzi) . Jedni moga zrobic i 20000 inni musza co 10000. Co do strzelania to chyba kazdy juz o tym wie kto kiedykolwiek slyszal o gazie. .