| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MobiaS HF MEMBER Lancia Delta Nuova Otwock k.Warszawy | 2005-04-13 16:13:45 U mnie plastiki trzeszczą,piszczą,zgrzytają,pukają ale też nie mam pojecia co z tym zrobić ?? Może kropelka ?? |
eqs HF MEMBER Accent Żarów | 2005-04-13 16:45:14 a dokrecaliscie juz je ? o ile sie da... bo to podobno pierwsza czynnosc jak sie starsze autko kupi ![]() |
Kolargol HF MEMBER Hyundai Pony 1,3 GLS wiadoma rzecz Stolyca | 2005-04-13 18:06:54 Niestety nie wszystkie sie da dokrecic. Wiele z nich (np. przykrywki slupkow, okrycia drzwi itp.) sa na spinki i czesto one stukaja.
Ale ja musze powiedziec ze jesli o to chodzi to u mnie jest calkiem niezle. W zime cos chrobotalo tylko w klapce od schowka ale juz przestalo a teraz stuka oslonka slupka ale wcisne tam jakiegos klinika i przestanie. Niestety to sa wlasnie uroki koreanczykow. Chyba ciezko z tym walczyc. Trzeba by najpierw wszystko podokrecac a potem zalac samochod az do sufitu olejem na 5 min. to moze by na sezon starczylo. |
eqs HF MEMBER Accent Żarów | 2005-04-13 18:54:31 no nie da sie ukryc platsiki w hyunadaiach nie sa najlepszej jakosci... |
daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2005-04-13 19:00:42 u mnie w landrynie bez obciążenia coś trzeszczy w okolicach tylnego siedzenia ,ale znalazłem rozwiąznie wożę rodzinę ! |
czerwcu HF MEMBER AUDI 80 B3 (łódzkie) | 2005-04-13 19:12:51 ja mam jedyny sposób na to : trzeba sie porzyzwyczaić ![]() |
eqs HF MEMBER Accent Żarów | 2005-04-13 21:50:57 a u mnie zaczela kiedys stukac tylnia polka... i to byl samochod jeszcze dosc wtedy nowy... tak stukala tak stukla az wkoncu starszy kiedys zatrzymal sie otworzyl i tak jak zamknol ze do dzisiejszego czasu juz nie stuka
a tak ogolnie to chyba jak walka z wiatrakami... [ wiadomość edytowana przez: eqs dnia 2005-04-13 21:51:57 ] |
toms55 HF MEMBER LANTRA 1,6 16V 90KM- ... WŁOCŁAWEK | 2005-04-14 23:49:06 Jest na to sposób, nawet skuteczny ale pracochłonny.Miałem taką przypadłość przy innym aucie.Chodziło konkretnie o deske rozdzielczą.Drżała,stukała i wku...
Więc odkręciłem ją zupełnie wraz ze słupkami,następnie tam gdzie występowały spinki wymieniłem je na nowe(można dopasować od innych aut).Ponowny montaż rozpocząłem od nałożenia punktowo silikonu uniwersalnego -muszą to być dosyć grube "kropki" aby łączyły pewnie element plastikowy z nadwoziem.Po kilku minutach tj.15-20 minut zmontowałem całość. Następnego dnia byłem zaskoczony efektem-było super! Jezdziłem autem 4 miesiące zanim je sprzedałem i nic nie stukało.Jeszcze jedna uwaga.Miejsca styku deski z innym elementem będą widoczne tzn wyślizgane.Należy je potraktować delikatnym pilniczkiem aby nie miały możliwości bezpośredniego kontaktu z nim,i delikatnie przesmarować np. wazeliną techniczną lub podobnym środkiem. Jeżeli chodzi o te stuki na dziurach to jednak amorki do wymiany. Najgorsze jest to,że po naprawie jednego zaczynamy słyszeć coś innego i tak dalej itd itd itd itd... |
boorys83 Hyundai Pony Trzebinia | 2005-04-15 00:23:08 najlepiej to puścić muze i po kłopocie... hehehe.... a tak poważnie co do plastilów to u mnie coś trzeszcze w okolicach schowka a jeżeli chodzi o przód auta to może to być stabilizator?? są tam takie gumki na którym mocowany jest stabilizator, może one.... |
profil-usunięty HF MEMBER | 2005-04-15 21:40:35 umnie jest to samo puszam muze tak jak Boorys83 i po kłopocie
) Pozdro ( najepiej wszytko po dokręcac |