Wskazniki fiat 126p POMOCY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich
jestem nowy na forum i mój pierwszy post będzie o wskaznikach do malacza.
A więc zamontowałem u siebie wskazniki-obrotomierz i miernik temperatury oleju wraz z woltomierzem i mam taki problem niedziała mi temperatura oleju niewiem co jest grane, podłączyłem wszystko wedle instrukcji woltomiez chodzi bez problemu a temperatura się nie rusza.
Zastanawiam się czy niebędzie uszkodzony czujnik zatępujacy bagnet.
prosze o pomoc

Witam te czujniki są leciwe i bardzo awaryjne oszukuje nawet wtedy jak guma na bagnecie zaczyna sie robić sztywna . Proponuje wstaw czujnik w miske olejową wiercisz dziurz gwintujesz , wlutowujesz lub wklejasz (rozne szkoły) czujnik od 125 i smigasz

własnie się zastanawiałem czy podejdzie inny czujnik do tego wskaznika.
a tak pozatym strasznie niepodobał mi się ten bagnet z perfidnie wystającymi kabelkami, a miska olejowa kapie mi to przy okazji zamontuje z 125p

figo mam pytanko czy masz moze w swoim kaszlu zalozony komplet zegarooff z cinqecento sporting czy moze jakies inne?????? :>

Niestety mam standardowy zegar fl 91, a zamontowałem niedawno dodatkowe wskazniki firmy MERA LUMEL takie prostokątne-obrotomierz,miernik temperatury oleju wraz z woltomierzem.
Ale niemierzy mi temperatury mam walnienty czujnik w bagnecie

Witam ja mam licznik z el a dodatkowo obrotek z DF i 3 zegarki z Lady te okragle ladowanie akusia ,cisnienie oleju i temp wody(oleju)

ja mam natomiast taka sytuacje ze jak podlacze 12v z kompa i kubek wrzatku to pokazuje prawidlowo po chwili 80 pare i spada. A w samochodzie caly czas 120-130 i wiecej nawet jak lekko cieply jest. Strasznie zawyza. Z kumplem elektrykiem-amatorem doszlismy do wniosku ze to walniety regulator napiecia i nie daje 12v. Bo w komputerze stabilizowane a w furze to nie za bardzo

Cytat:
2005-04-16 11:17:11, mi5i3k pisze:
ja mam natomiast taka sytuacje ze jak podlacze 12v z kompa i kubek wrzatku to pokazuje prawidlowo po chwili 80 pare i spada. A w samochodzie caly czas 120-130 i wiecej nawet jak lekko cieply jest. Strasznie zawyza. Z kumplem elektrykiem-amatorem doszlismy do wniosku ze to walniety regulator napiecia i nie daje 12v. Bo w komputerze stabilizowane a w furze to nie za bardzo

U siebie tez mam ten wskaźnik. Woltomierz działa ale temperatura tez mi sie wydaje że tyroche zawyża bo jadąc do Wrocławia autobaną zamknąłem ten termometr a to chyba niemożliwe bo bym chyba zilnik zajechał - 170 km z 160 stopni.

uklad stabilizujacy ktory trzeba by wlaczyc przed ten uklad nazywa sie : LM7812 jest to mikroporocesorowy stabilizator napiecia. W przyszlym tyg mam zamiar to zakupic i pokombinowac. Zdam relacje

figo ale przelaczasz ten przelacznik bo kiedys jeden znajomy nie przelaczyl i sie dziwil ze nie bangla

nie sprawdzałem wszystko (kable,kostki) a o przełaczniku napewno nie zapomniałem
pojade na złom i wymontuje taki czujnik z jakiegos poloneza podobno są lepsze