Reduktor ? sonda ?elektronika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co moze byc przyczyna tak drastycznie zmieniajacego sie spalania.
posiadam poloneza na pelnym wtrysku z instalacja bedini.na poczatku palil mi 10litrow na trasie trasie a w miescie 12-13max . teraz cos mu sie odwidzialo i pali 18 -19 w miescie .nie wiem co moze byc przyczyna moze sonda albo reduktor albo nie wiem co ?
piszcie jakie macie zuzycie w polonezach z silnikiem gsi

Na początek podałeś zbyt mało danych dotyczących instalacji , przebiegu na gazie itp. W moim przypadku podobne objawy spowodowały zużyte membrany w parowniku, regeneracja kosztowała 150zł i wszystko wróciło do normy tzn. trasa 9-10l, miasto 13-14.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.

co do przebiegu to bedzie problem bo jak kupilem samochod licznik pewnie byl krecony. ja przejechalem 32 tys na gazie tyle moge ci powiedziec to jest najbardziej wiarygodne . filtry powietrza wymienione co 10 tys ,filtra gazu ta instalacja nie posiada.pisales o zyzyciu membrany ale ja sie zastanawiam czy reduktor nie padl bo zywotnosc jest od 60 do 80 tys km

wymienilem caly reduktor bo uwazam ze wymienic membrany za 100 -120 zl to mija sie z celem. koszt reduktora to 250 zl .mam nadzieje ze to pomoze . wczesniej bez silnika krokowego palil mi poldas 10 na trasie (predkosc do 120 km/h)miasto 12-13
mam nadzieje ze to pomoze.