Komp

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy moze pasc komputer w aucie, ojciec moj pojechal do serwisu i chcieli mu podlaczyc komputer do jakiegos skanera i w momencie podlaczenia silnik gasł i mu nagadali ze walna komp czy to prawda skoro auto normalnie jezdzi czy ci pseudo fachowcy nie umiueja podlaczyc

Skoro silnik pracuje to znaczy, że komputer też jest OK.
Napisz coś więcej, w jakim celu Twój Ojciec chiał sprawdzić komp.
Czy zapala sie kontrolka komputera?

nie wiem po co robil byl chyba na przegladzie, a pali mu sie czasem kontrolka z silniczkiem (auto na gaz), w sumie to tyle a chcieli go chyba tylko tak sprawdzic, a nie mieli czasu (albo nie chcieli) zgłębiac się w temat i kazali jezdzic moze to zwarcie mowili

jasne komp moze pasc (mojej mamie w magance tak sie stalo) - ale wtedy samochód totalnie nie dziala (zabrala go laweta, a serwis nowy komp wstawil gratis - choc autko bylo kilka mies po gwar). wiec jesli autko jezdzi to mechanicy sa niezlymi lachami hahah, rownie dobrze mogli powiedziec ze masz do wymiany silnik

Cytat:
2005-04-14 12:53:45, pawelb pisze:
...pali mu sie czasem kontrolka z silniczkiem (auto na gaz),

Musisz w takim razie sprawdzic jaki błąd pokazuje komputer.

Zapraszam Tutaj

Cytat:
2005-04-14 12:53:45, pawelb pisze:
nie wiem po co robil byl chyba na przegladzie, a pali mu sie czasem kontrolka z silniczkiem (auto na gaz), w sumie to tyle a chcieli go chyba tylko tak sprawdzic, a nie mieli czasu (albo nie chcieli) zgłębiac się w temat i kazali jezdzic moze to zwarcie mowili

Jeżeli się zapala a autko działa na LPG to nie robi się nic złego....
Oszukuje się pompa paliwowa po przełączeniu i stąd wyskakuje błąd... ale pewnie potem gaśnie i znów zapala sie ? - standard..wszyscy tak mają

Cytat:
2005-04-14 13:23:23, KaZaK pisze:
........standard..wszyscy tak mają

A ja tak NIE MAM
Jeśli sie zapala to albo coś nie domaga w silniku,
albo gazownik źle zamontował (wyregulował) instalację.
Musisz sprawdzić jakie błędy podaje komputer.

I WLASNIE O TO CHODZI MACHANICY PODLACZALI PO ZEBY ODCZYTAC BLEDY JAKIS SKANER DO DAEWOO I NIE MOGLI NIC ZROBIC BO IM SILNIK GASL JAK TYLKO PODLACZALI TEN SKANER I TAK ZA KAZDYM RAZEM I DALI SOBIE SPOKOJ I TO MNIE MARTWI ZE TO AUTO GASLO A JEST TO NIE DOBRY ZNAK TAK STWIERDZILI

Pawelb - tym mechanikom to padł ICH KOMP w tym skanerze a nie w Twoim aucie.
Pewnie poprzestawiali wtyki w złączu.
A czy czasem jak przy tym silnik zgasł - nie migała lampka "engine" w takt 2-1,2-1, albo coś w tym guście?
Lepiej sam odczytaj sobie błędy poprzez odczyt kodów migania i chromol tych mechaników co to wiedzą, że jak silnik gaśnie to "jest to nie dobry znak".

--
Wiesiek (Maestro)

Cytat:
2005-04-14 14:15:42, Maestro pisze:
Pawelb - tym mechanikom to padł ICH KOMP w tym skanerze a nie w Twoim aucie.
Pewnie poprzestawiali wtyki w złączu. ..
Lepiej sam odczytaj sobie błędy poprzez odczyt kodów migania i chromol tych mechaników co to wiedzą, że jak silnik gaśnie to "jest to nie dobry znak".
--
Wiesiek (Maestro)

Dokładnie tak jak mówi MAESTRO

Sam sobie posprawdzaj te błędy.
Jeśli nie masz książki Morawskiego (tam jest to dość dobrze opisane) to daj swój adres e-mail,
a ja przeslię Ci coś na ten temat.

dzeiki poprawiliscie mi humor

Cytat:
2005-04-14 13:23:23, KaZaK pisze:
Jeżeli się zapala a autko działa na LPG to nie robi się nic złego.... Oszukuje się pompa paliwowa po przełączeniu i stąd wyskakuje błąd... ale pewnie potem gaśnie i znów zapala sie ? - standard..wszyscy tak mają

Jaka pompa paliwowa ? Oszukuje ?

Cytat:
Jaka pompa paliwowa ? Oszukuje ?

... No pompa paliwa się oszukuje - bo pompuje, pompuje, a tu nic paliwa nie ubywa. Każdy by od tego zgłupiał

--
Wiesiek (Maestro)

Cytat:
2005-04-14 22:14:09, Maestro pisze:
... No pompa paliwa się oszukuje - bo pompuje, pompuje, a tu nic paliwa nie ubywa. Każdy by od tego zgłupiał -- Wiesiek (Maestro)

Eee tam, ja bym się cieszył

Pozdrawiam - SpeedR