Jak kupować 7-8 letnie espero??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Jak kupować 7-8 letnie espero z przegiem koło 100-150kkm? Na co głównie zwrócić uwagę? Chciałbym je również wziąść na warsztat, co opłaca się tam sprawdzić? Co może nadawać sie do wymiany w takim aucie zakładając że jeździło głównie po Warszawie? Będę szukał silnika 1.5 lub 1.8 bez gazu, wiec poleccie mi jeszcze dobrego, sprawdzonego gazownika w Warszawie do tego auta . Ile płacicie za OC/AC w Warszawie?? Bo wedlug kalkulatora Allianz wyszło że z 50% znizka OC zaplace 650zl a za AC 40% znizki jakies 700 wiec calkiem niezle to wyglada .

wogóle nie kupować , szkoda kasy

nikogo mam nadzieję nie uraziłem , a jeśli tak to z góry przepraszam

Powiedz w takim razie co kupować? Aaaa... wiem... ja polecam Scenica... luzik... 96 tys i jest Twój.

blachy i rdza to główne bolącki spód drzwi , progi , okolice kierunkowskazów , silniki to stare oploskie jednostki 8v i raczej cieżko je zniszczyć no chyba że ktoś zupełnie o nie nie dbał
zawieszenie też jest krótko dystansowe i bardzo delikatne , łatwo o awarię rób jak uważasz , uważaj jak robisz

pozdro

o tym co kupować trzeba założyć raczej nowy post bo to do tematu nie należy

Cytat:
2005-04-14 13:51:21, SzybkiKosta pisze:
zawieszenie też jest krótko dystansowe i bardzo delikatne , łatwo o awarię

A tu to mnie zaskoczyłeś.

Ale Chłopaka zniechęcacie Panowie,,,,ech.
Mogłabym Ci sprzeadć swój wóz, ale Ty szukasz bez gazu. Mój jest zagazowanym.
Pozdrawiam,,,,,i dobrych poszukiwań.
Kiniusia

Fabryczne zawieszenie jest rzeczywiscie delikatne. Przeciez tylnie sprezyny ida po 60-70 tysiacach kkm. Ale z drugiej strony jak kupujesz uzywke to i ak trzeba sie liczyc z pewnymi wydatkami, a po wsadzeniu dobrych amorkow (nie znaczy od razu super drogich) i nowych sprezyn na tyl jest znacznie lepiej niz fabrycznie .

Pozdrowienia
Jadziwn

Cytat:
2005-04-14 13:59:42, Kiniusia pisze:
Ale Chłopaka zniechęcacie Panowie,,,,ech. Mogłabym Ci sprzeadć swój wóz, ale Ty szukasz bez gazu. Mój jest zagazowanym. Pozdrawiam,,,,,i dobrych poszukiwań. Kiniusia

Ja narazie rozważam różne opcje. Finalny zakup mojego pierwszego własnego auta będzie w okresie lipiec-sierpień. W chwili obecnej męczę ludzi na forach . Nie odrzucam zakupu espero z gazem, jeżeli będzie klubowicza (pewne) i potwierdzicie że jest w niezłym stanie i nie jeździło na taxi .

PS. A jaki ma przebieg?

Cytat:
A tu to mnie zaskoczyłeś.

Mnie tez
Ale to moze tak w calibrze jest w koncu to tez pochodna vectry
Z zawieszeniem to jest tak: (przynajmniej w moim przypadku) pekaja z tlu koncowki sprezny poniewaz maja one fabrycznie zmienny przekroj druta i sa poprostu za cienkie na polskie "super" drogi pekaja zazwyczaj w zimie przy duzych mrozach jak sie jezdzi nieobciazonym samochodem calkowity koszt naprawy = 200 zl (poprostu tragedia ) drugi slaby punkt to koncowi drazkow wybijaja sie po jakis 70 tys. calkowity koszt naprawy ok 150 zl za jeden a tak reszta sie trzyma bez problemu jezeli ktos nadmiernie go nie ekspolatowal

Cytat:
2005-04-14 14:02:08, Jadzwin pisze:
Fabryczne zawieszenie jest rzeczywiscie delikatne. Przeciez tylnie sprezyny ida po 60-70 tysiacach kkm. Ale z drugiej strony jak kupujesz uzywke to i ak trzeba sie liczyc z pewnymi wydatkami, a po wsadzeniu dobrych amorkow (nie znaczy od razu super drogich) i nowych sprezyn na tyl jest znacznie lepiej niz fabrycznie . Pozdrowienia Jadziwn

Ja mam na swoim 112.000 km
Sprężyny jeszcze fabryczne, amortyzatory zmieniany przy 100.000 km
Zmieniałem też końcówki drążków.
Więc wszsytko zależy jak i na jakich drogach jeździ auto.

w moim poleciał cały przód i tył wszystko popękało , dlatego mam takie stwierdzenia z własnego doświadczenia

Ale w czym twoim ???
W espero czy w obecnym?

w espero a narazie poleciał mi przegób ale mam kompletny prawy przód za 150

Proszę o usunięcie mojej odpowiedzi, bo ja nie mogę jakoś .

[ wiadomość edytowana przez: NoRbErT84 dnia 2005-04-14 15:02:50 ]

Ubiegne kolejne Twoje pytanie, rocznik '99 a przebieg 131 tys.
Cytat:
2005-04-14 14:21:07, biela_ pisze:
Ja narazie rozważam różne opcje. Finalny zakup mojego pierwszego własnego auta będzie w okresie lipiec-sierpień. W chwili obecnej męczę ludzi na forach . Nie odrzucam zakupu espero z gazem, jeżeli będzie klubowicza (pewne) i potwierdzicie że jest w niezłym stanie i nie jeździło na taxi . PS. A jaki ma przebieg?

Kiniu, tylko nie mów ze Ty tez sprzedajesz esperaczka

Zajrzyj do kupie sprzedam
tam jest cacuśne autko
po co kombinować, no chyba że nie jesteś pewien że chcesz espero

Cytat:
2005-04-14 16:53:47, Baspio pisze:
Zajrzyj do kupie sprzedam tam jest cacuśne autko po co kombinować, no chyba że nie jesteś pewien że chcesz espero

A ktore dokladnie jest to cacusne?? Waham sie jeszcze pomiedzy nexia, bo z auta bede korzystal glownie sam, czasem z dziewczyna. Rodziny nie mam. Niby nexia ma troche wiecej zalet, tansza w zakupie, troche tansze czesci, mniej pali. Ale espero bardziej mi sie jakos podoba no . Ech te dylematy

Cytat:
2005-04-14 17:46:00, biela_ pisze:
A ktore dokladnie jest to cacusne?? Waham sie jeszcze pomiedzy nexia, bo z auta bede korzystal glownie sam, czasem z dziewczyna. Rodziny nie mam. Niby nexia ma troche wiecej zalet, tansza w zakupie, troche tansze czesci, mniej pali. Ale espero bardziej mi sie jakos podoba no . Ech te dylematy

autorem jest Risunset
to klubowicz i nie sądze aby żenił na forum kit