MotoNews.pl

JB German Oil - czy ktoś miał z tym styczność?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=47893453

znalazłem taki olej na Allegro. Zastanawiam się nad zalaniem syntetyka 10W60 do DOHC. Castrol 5l znalazłem za 180zł, a tutaj mamy 4l o tych samych parametrach za 87zł, więc róznica znaczna. Tylko Castrol to Castrol, a JB? Warto się w to bawić, czy jednak przyinwestować w Castrola?

Klasa jakości SJ nie jest rewelacyjna.
Co z datą prodkucji? Skąd wiesz co jest w środku?

Aha, mam litr oryginalnie zapakowanego castrola GTX z 97 roku - ktoś reflektuje?

Cytat:
również z turbozespołem ładującym.

polska język, trudna język

Primo nie SJ/CF, tylko SL. Przynajmniej nowy. Ogólnie nie wygląda źle.
Chyba że faktycznie to jakiś stary olej.

[ wiadomość edytowana przez: leon dnia 2005-04-15 22:15:09 ]

Jeżeli chcesz dobry nie drogi olej to kup sobie "CARLUBE" (dostępny w AUCHAN)
Info : Parametry produktów CARLUBE

Z tym że na tej stronie są nie aktualne wzory opakowań.
Ja osobiście od remontu silnika jeżdzę na tym oleju (10W-40) i jestem bardzo zadowolony. Ten olej rekomendowany jest między innymi przez LOTUS-a.

[ wiadomość edytowana przez: BIAŁY dnia 2005-04-16 11:01:18 ]

Dołoże 3 grosze!Ostatnio zalałem rovera 10/w 40 semisyntetic Orlen.Oczywiscie z wymianą filtra , który znalazłem w niepozornym sklepie na wsi za 17,3 zł!!!!!!
Silniczek nabrał nowego zycia.Po prosty sam ciągnie!

Cytat:
2005-04-15 00:56:13, Abar pisze:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=47893453 znalazłem taki olej na Allegro. Zastanawiam się nad zalaniem syntetyka 10W60 do DOHC. Castrol 5l znalazłem za 180zł, a tutaj mamy 4l o tych samych parametrach za 87zł, więc róznica znaczna. Tylko Castrol to Castrol, a JB? Warto się w to bawić, czy jednak przyinwestować w Castrola?

Jak on kosztuje tyle co Lotos, a jest zagraniczny, w dodatku niemiecki, a tam koszta produkcji są wyższe niż w Polsce, to jego jakość może budzić pewne wątpliwości. Czemu nie używasz Lotosu? Ja kombiakiem całe lata jeździłem na półsyntetyku i wszystko było dobrze tylko mechanicy się ostentacyjnie łapali za głowę.

Cytat:
2005-04-15 22:11:10, leon pisze:
Primo nie SJ/CF, tylko SL.

W opisie aukcji jest SJ.

Zresztą, może ten baniaczek oleju znalazł się po prostu w jakimś świeżo sprowadzonym z niemiec aucie? Np. w "nowiutkim" Golfie II z 90 roku?

Ja polecam oleje orlen PLATINUM. Ostatnio wyszedl Platinum o klasie SM, co chyba mowi samo za siebie. Osobiescie jezdze na polsyntetyku.

a ciekawe dlaczego na stronie producenta nie ma nic o tym "bezpośrednim importerze" ?