MotoNews.pl
12Pytanko techniczne jak uzyskac basowy pomruk (91960/132)

Pytanko techniczne jak uzyskac basowy pomruk

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, remont w ETG dobiega konca.
niestety, odkurzacz (taki stary ogorek) ma seryjny pomruk - jak uzyskac w nim basowe brzmienie ?
pomocy, tak nie moze byc !

graty ze środka wyjąc i bedzie buczal az milo

na razie jest projekt zeby szersza rure wylotowa zalozyc ale nie wiemy czy nie zmieni sie charakterystyka zbyt drastycznie

moze jakas breda ? pomysly jakies ? to jest wysokoobrotowiec.

Podstawa to śrdnica i materiał. Zarąbiście bas pracuje na nierdzewnej grubej rurze oraz rzeliwie. Do tego długość i średnica. Wszystko to odpowiednio zgrane naprawde daje świetny efekt;]

Racja!!! Ja w seicento wyciolem katalizator i zamiast niego wspawalem rure o wiekszej sr. niz reszta wydechu, tlumik koncowy sie wydmuchal juz troszke-odglos jest fajny ale dla lepszego basu potrzeba dobrego tlumika basowego zgranego z reszta wydechu. Jak bedzie za cicho to katalizator albo tlumis srodkowy out-nie wiem jakie masz auto do zrobienia wydechu. Im grubsze rury i wieksza ich sr. tym bardziej ztlumiony dzwiek, tylko ze w przypadku zmiany rur na grubsze nie mozna przesadzic z wywalaniem tlumikow i katalizatorow bo nie bedziesz w stanie wytrzymac tego halasu-to juz nie bedzie przyjemne buczenie . Pozdroo

filipmec : my w odkurzaczu nie mamy KATALIZATORA

żeby bass był trzeba tube kupić

Ja to bym wpirdzielił jakąs chromowana funce... albo zrobił swapa na silniok od kosiarki :]

Pieprzycie od rzeczy - trzeba zacząć od początku! Koniecznie jakiś 4-2-1, potem przelotowka z Kanta i zakończyć jakimś tjuninkowym akcentem typu rynna lub kawalek rury kanalizacyjnej pryśnietej srebrzanką

a mozna to zagazowac? prund ostatnio tez podrozal tak jak i paliwo

musicie zrobic tak jak czuczu mowi....kolektor od df'a do gory stolcami...podobno basik wyjebkowy

ee zoltar ma taka fajna rure chyba w stylu wies tanczy i spiewa, dostal od Korasa czy cos. Gdzies w topicu widzialem, chyba o minimaxie. To zalozcie na pewno bedzie ffaaaajnie gadal a tak serio to chyba wystarczy wywalic koncowy tlumik tak mi sie wydaje

ja to mysle ze jak macie ta rure zasysająco od odkurzacza to trza ją taśmexem obwinąć, tylko tym tjuningowym z obi za 4,90zł, do tego opitolić całość siatexem na wlocie, tak jak w wupexie, iii to juz powinno jako srako gadac... mozesz se tez przestawic na baterie alkaiczne zamiast prundu zwyklego zawqsze to jakies inne zasilanie wogole to Ty kurwa odkurzacza nie masz tylko zmiotke jakoms miernom wiec z czym do ludzi