Siemanko YAREQ9971
Też niedawno założyłem depo.
Na początku mordowałem się z regulacją świateł, ale poddałem się i pojechałem na zakład, gdzie mają magiczne urządzenia mające za zadanie pomagać w takowej regulacji. Finisz był taki że fachman klął aż miło. Po kilku minutach kręcenia stwierdził że lepiej się nie da. Ostatecznie wyszło tak, że mijania są za nisko, natoniast długie są ok. Zaznaczę że mam regulację silnikiem.
I jeszcze dodam moje refleksje na temat depo:
1. jeżeli ktoś chce sobie poprawić tylko i wyłącznie efektywność oświetlenia, niech daruje sobie reflektory firmy depo. Specjalnie zmieniłem sobie tylko jeden reflektor na tydzień, żeby mieć porównanie standardowego, zasyfionego hella ze standardowymi żarówkami VS depo + żarówni osram silverstar (+50 świecenia czy jakoś tam). Efekt obserwacji był taki, że przewaga depo na długich była ogromna (na prawdę zajebiście świecą), to na mijania było tylko trochę lepiej na korzyść depo (a raczej pewnie lepszych żarówek). Tu pewnie wystarczy wymycie klosza reflektora hella i założenie lepsiejszych żarówek.
2. jeżeli komuś zależy na wyglądzie auta, to bez wahania niech inwestuje w depo. Reflektory na prawdę pięknie wyglądają, a przy ojazji w znacznym stopniu poprawia się długie i w niewielkim mijania.
3. przy rozważaniu zakupu soczewek, trzeba mieć na uwadze problem z regulacją depo.
YAREQ9971, szkoda że mieszkasz daleko. Jezeli będziesz przejeżdżał w okolicach wawy, daj znać na priva, albo maila. Spikniemy się i będziemy mogli porównać. A i przy okazji będzie można zmontować małe
pozdrawiam