| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Marlon mkVII kombi Wołomin | 2005-04-15 17:36:18 Witam,
dot. mkVII 1,6 16V Ostatnio zaczął mi się dziwny objaw: przy wysprzęglaniu (spokojnym) z 1.biegu na 2. i z 2. na 3. słychać z okolic skrzyni biegów dziwne chrupnięcie. Tzn. jadę spokojnie, wciskam sprzęgło - w tym momencie coś metalicznie chrupie. Dziwne o tyle, że nie ma kłopotów np. z synchronizatorami przy redukcji, wszystkie biegi wskakują elegancko, sprzęgło łapie jak trzeba. Przy wstecznym czasem muszę 2 razy wysprzęglić bo nie trafia ale to chyba bez związku. Kiedyś zdarzyło mi się skrzynią przyładować w kamień - ale to było już dawno temu, rysa na obudowie jest dość duża ale olej w skrzyni itd. wszystko w normie, poza tym to było rok temu a chrupanie to świeża sprawa - więc też bez związku. OK. Więc czy ktoś miał taki objaw? Czy nie przerodziło się to w jakieś duże wydatki? |
Marlon mkVII kombi Wołomin | 2005-04-15 17:37:47 Aha - tak mi się przypomniało: możliwe, że to jest docisk słaby? |
maciek701 Sympatyk FEFK Tychy | 2005-04-15 19:56:54 mozliwe ... ale na odleglosc nic nikt Ci nie poradzi .. ale to raczej cos ze sprzeglem niz skrzynia. |
stepo był RS 2000 jest Av ... Płońsk | 2005-04-15 20:00:32 Wiesz co mi tez tak chrupnie ale tylko na jedynce przy ruszaniu i zastanawiałem się co to moze byc |