Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() noras HF MEMBER było Pony -> Fiesta ... Mysłowice | 2005-04-15 20:52:39 rozumiem ze masz gaznikowca
i instalke bez komputera na reduktorze powinna byc sruba do regulacji ja mam instalke Lovato i mam taka czarna srubke na reduktorze bedziesz mial tez spust "oleju gazowego" wiec nie pomyl tych srubek ale ta z oleju trudniej pokrecic ew zwieksz doplyw gazu zaworem na wezu ktory wchodzi do mixera najlepiej jednak robic regulacje na analizatorze kosztuje to od 20-50zl w zaleznosci od warsztatu i przy gaznikowcu trzeba to robic dosyc czesto srednio co 3-5 tys km ew sprawdz tez czy masz czysty filtr powietrza |
profil-usunięty HF MEMBER | 2005-04-15 21:35:37 no ja mam gaznikowca ( a inst LPG Stefanelii ) nie mam pojecia gdzie to jest umnie ![]() |
czerwcu HF MEMBER AUDI 80 B3 (łódzkie) | 2005-04-17 21:18:09 jak masz gaźnik to na przewodzie którym idzie gaz do gaźnika powinno być takie pokrętło i ono jest odpowiedzailne za moc i spalanie ale tez czasem za obroty ale jest jeszcze jedno pokrętło (przynajmniej u mnie) na reduktorze tak jak pisze noras którym sie obroty reguluje. nim zazwyczaj lżej sie kręci. ale jak ustawisz wyższe obroty na właczonych światłach to na wyłączonych bedą za wysokie...
|