MotoNews.pl

Panowie, czy e36 mialo jakiś face lifting w ciągu lat produk

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
produkcji? ponoć mialo coś tam zmieniane chyba w 95r? ale jak nie moge zauważyć co ? Pozdrawiam i dzieki za odp.

np nerki stare są bardziej okrągłe a nowe wystają w szpic

w 1996 nowe nerki, przedni zderzak, inna kierownica, fotele inaczej wyprofilowane

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-04-15 22:26:18 ]

a moge sobie do 95r zalozyć te nowe nerki? i zderzak? bedzie zauwazalna różnica?

zderzak mozesz ale nerki chyba nie beda pasowac.

a Ty Tolo jaki rocznik masz? próbowałes zmienić nerki? Pozdro

mam 94 ale nie probowalem zmieniac bo po co? i tak jest mala roznica i malo kto rozpozna albo wie ze wogole byla ich zmiana. a jak sie dokladniej przyjzec to wydaje mi sie ze pas przedni jest lekko bardziej wystajacy (wypukly) i nerki nowsze nie beda pasowac ale to tylko na oko, pewnosci nie mam.

Trzeba sie upewnić, jutro postaram sie zadzwonić do bmw i dowiedzieć, a o jakim pasie mowisz? ,,że wypukły jest w tych naszych przed 96r? i sie nie zmieszczą nowe nerki?

jeszcze zmienione są kierunki na blotnikach , do 96r były przykręcane na sróbke a potem wsuwane. A jeśli chodzi o nerki to już róźne opinie słyszałem, jedni twoerdzą że nie wejdzie a inni że wchodzi tylko trzeba podkleić bo mocowania się nie zgrają ale wielkościowo pasują, osobiście przymierzam się do zmiany ale jeszcze nie jestem pewien.

Dzwoniłem do serwisu bmw i troche ten temat wyjaśniłem . tak więc nie ma problemu mozna zakladać nowy grill do e36 z przed 96 gościu powiedzial, że właściwie jak teraz ktoś (do uderzonych w przód) kupuje grilla to najczęściej kupuje juz nowego bo cena starego i nowego jest taka sama, tak więc nie jest to problem zalozyć nowego (po 96r) do starszej e36.
Aha jeszcze ponoć po 96r troche zmieniły sie błotniki.. Pozdro i jak ktoś wykonal już tą operacje to niech podzieli sie wiedzą..

Cytat:
2005-04-16 11:50:09, angler pisze:
Dzwoniłem do serwisu bmw i troche ten temat wyjaśniłem . tak więc nie ma problemu mozna zakladać nowy grill do e36 z przed 96 gościu powiedzial, że właściwie jak teraz ktoś (do uderzonych w przód) kupuje grilla to najczęściej kupuje juz nowego bo cena starego i nowego jest taka sama, tak więc nie jest to problem zalozyć nowego (po 96r) do starszej e36. Aha jeszcze ponoć po 96r troche zmieniły sie błotniki.. Pozdro i jak ktoś wykonal już tą operacje to niech podzieli sie wiedzą..

no spoko, git tylko jak ja będziesz sprzedawał to będą wszyscy mysleli tak: " Panie, ona jakaś kombinowana! Taka cena samochodu po wypadku?! Przeciez on był bity, ma przód nowszej wersji, musisz pan 1000zł upuscić..." a ty sie będziesz tłumaczył i tłumaczył i tak ci nikt nie uwierzy, tylko dostanie kolejny argument do zbijania ceny. Tolo ma racje on, wie, ty wiesz, ja wiem i paru innych że sie minimalnie róznią a reszta nie zobaczy różnicy, a przy zakupie nagle wszystkich klientów olśniewa... pozdrawiam

Cytat:
2005-04-16 11:50:09, angler pisze:
Dzwoniłem do serwisu bmw i troche ten temat wyjaśniłem . tak więc nie ma problemu mozna zakladać nowy grill do e36 z przed 96 gościu powiedzial, że właściwie jak teraz ktoś (do uderzonych w przód) kupuje grilla to najczęściej kupuje juz nowego bo cena starego i nowego jest taka sama, tak więc nie jest to problem zalozyć nowego (po 96r) do starszej e36. Aha jeszcze ponoć po 96r troche zmieniły sie błotniki.. Pozdro i jak ktoś wykonal już tą operacje to niech podzieli sie wiedzą..

no wlasnie przy stluczce przewaznie tez wymienia sie pas przedni ktory pewnie tez sie troche rozni od tego sprzed 1996. grill=nerki, pas przedni to juz co innego (ten kawalek blachy w ktorym siedza nerki). trzeba bylo sie zapytac czy nowe nerki pasuja do starego pasa przedniego i byloby jasne.

ty toleczku widze ze sie bardzo wczuwasz , chyba za bardzo... a jak chcesz być taki elokwentny to wiedz, że też piszesz nie doklqadnie bp facelifting byl od wrzesnia 96r!

napisalem ze byl w 1996, nikt tu nie wspomnial ze potrzebuje z dokladnoscia co do miesiaca.

poza tym pytales sie co to za pas przedni to ci wyjasnilem dosc dokladnie.