[PONY] Czy to przegub???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
OStatnio przy predkosciach powyzej 50 km/h i skrecajac po luku w prawo, z prawego kola dochodzi takie stukanie. i niewiem co to jest czy to przegub czy cos innego, dzieje sie to tylko przy skrecaniu w prawo

nie chce cie martwic ale na moje skromne oko to raczej nie przegub, gdyby to byl przegub to walilo by ci jak ruszasz i skrecasz, lub ewentualnie jak jedziesz powoli i robisz zakret tak kolo 45st.chociaz z drugiej strony to tylko auto i wszystko sie moze zdarzyc, ale ja bym obstawial ze to nie przegub, polookaj po zawieszeniu moze tam cos zobaczysz

Pozdro CzEkCzEk

jak jedziesz wolniej albo jak ruszasz to tez taj jest?U mnie tak bylo to wymienilem cale polosie bo znajomy zalatwil za 130zl/szt).Ale to raczej to.Jak skrecasz w prawo i stuka to leyw przegub i na odwrot.

tak sie dzieje tylko jak jade szybko, jak jade powoli to nic nie stuka. ni i tylko podczas zakretu w prawo

skręć koła w tą stronę w którą ci stuka (do oporu) i rusz z miejsca. Przeguby raczej nie stukają, tylko dobiega takie terkotanie przy skręconych kołach podczas jazdy. Jak ci terkocze to do wymiany - tego już się nie da uratować. Najczęściej jest to przegub zewnętrzny.

U mnie było podobnie wymieniłem sworzeń wahacza i ucichło

Dzieje sie tez tak jak masz gorne mocowanie amorka rozwalone, wowczas przy skrecaniu dochodzi jednostajny stuk po wyprostowaniu wszystko cichnie a jak wolna skrecasz to nie stuka.

Cytat:
2005-04-18 07:22:31, bialy_27 pisze:
U mnie było podobnie wymieniłem sworzeń wahacza i ucichło

Wlasnie tak sie zaczelo robic po wymianie sworzni wahaczy i silientblokow