Napinacze pasów w E30

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej,
męczył ktoś może te rolety napinaczy pasów w BMW E30? Od strony kierowcy nie chce już mi ściągać pasa (napinać) więc pomyślałem, że przełożę te z tyłu (praktycznie nie używane na przód) - pytanie czy da radę to zrobić i czy pasują? Bo jeśli ktoś na pewno wie, że nie pasują to nie będę nawet tego ruszał.
Dzięki.

zdaje mi sie ze te napinacze czy rolki od pasow jest to 1 czesc razem z pasami i nie idze ich rozdzielic, raczej bedzie ciezko przelozyc tyl na prozd bo pasy maja rozna dlugosc i mocowania

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-04-17 10:50:06 ]

No to mnie nie pocieszyłeś Czyli mam szukać całości mechanizmu, rolki plus pas z przodu? Ciekawe ile krzykną sobie za takie coś z rozbiórki...

niestety nie pasują powodów jest kilka ale ogólnie-nidyrydy

A wie ktoś jak jest z montażem? Z tego co pamiętam to pod ściągniętym boczkiem z tyłu (w coupe) mechanizm pasów wchodził chyba bezpośrednio w blachę (mam nadzieję, że jest to rozbieralne bez większych akrobacji)...
Z resztą ciekawi mnie co tam się "zużyło" że pasy już nie ściągają i nie trzymają (wisi mi taki luźny "flak" i ani się tym przypiąć ani poudawać że zapięte)

Tylko informuję, że z pasami się rozprawiłem. Trzeba zdjąć tylny boczek i dojście do rolki pasa jest bardzo dobre (niby między blachą karoserii ale łapę można włożyć spokojnie). Poruszałem tym wałkiem w tą i z powrotem i się odblokowało. Problem z głowy Aha, za jedną sztukę takiej rolki z pasem koleś chciał 50 zł, tak więc na razie zostało w kieszeni...