Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Tsunami Ząbki | 2005-04-17 15:52:59 wygląda na to że cały czas jest ta sama przyczyna - uszczelka - tylko dlaczego w tym samym miejscu?????
|
Tsunami Ząbki | 2005-04-17 16:04:41 już pisałem - nie wydaje mi sie że to była wina głowicy skoro wcześniej było suchutko - nie wiem sam już moiże sam coś spiprzyłem - ale jak skoro tam nie możliwości cokolwiek spieprzyć a może poprostu założę starą uszczelkę która była wcześniej???
nie wiem- chyba zajade do tego waszego Sławka ..... ale mnie pewnie wyśmieje że przyjeżdżam z taką pierdołą..... |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-04-17 18:21:33 Już się zgubiłem ![]() Olej cieknie Ci z okolic uszczelki głowicy czy pokrywy zaworów ??? Jeśli spod dekla klawiatury, to również można delikatnie zebrać materiał by wyrównać przylgnię. Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
Tsunami Ząbki | 2005-04-17 19:50:03 wyciek jest zpod pokrywy zaworów
czyli zpod dekla ale dziwne jest jedno - że zawsze w okolicy kół zębatych tam gdzie są uszczelniacze - ale uszczelniacze są ok - wymienione - dziwne jest też to że wcześniej było ok - dopiero po tym jak wymieniłem szklanki to zaczął się horror ........ rozmawiałem w serwisie - dziś - znowu padła teoria złej uszczelki - że podobno się trafiają jakieś wybrakowane.... nie wiem - żeby wyciek był po przeciwnej stronie to bym sobie D.. nie zawracał ale olej cieknie na pasek rozrządu i dlatego się boję i musze to zwalczyć ...... spróbuje jeszcze raz wymienić tą uszczelkę - nie wiem - może wreszcie będzie dobrze .... ale dopiero się tym zajmę we wtorek bo w poniedziałek mam rozwowę w sprawie pracy..... ale dziękuję wszystkim za porady ...... nie mam aż tak dużo kasy żeby planować głowicę bo trzeba jeszcze doliczyć robociznę i materiały - przecież uszczelkę pod głowicą też trzeba wymienić i tam też planować trzeba ..... mam nadzieje że wreszcie mi sie uda ....... |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-04-17 20:57:30 To może głupie, ale... może cieknie Cie spod korka wlewu oleju? |
![]() DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2005-04-17 21:30:04 To jeszcze głupsze, ale 1,5 16V ma tendencję do pocenia się ( ale nie cieknięcia w tych miejscach, podobnie jak na misce olejowej ).
Nie powinno to jednak brudzić silnika ![]() |
Tsunami Ząbki | 2005-04-18 18:38:01 a wiecie co ......... pierd..le to i to "auto", jestem wkurw.. na maxa, mam już dosyć, jak do jutra nie zrobią tego wycieku (WYCIEKU - nie pocenia) to zaspawam to gówno i będę jeździć dotąd jak go szlak nie trafi ......... SYF nie samochód
za pare dni powiem co i jak z tym szmelcem ..... albo mechaników za jaja powieszę - wścieklizny dostaję już |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-04-18 18:44:22 A z ciekawości to ile Ci cieknie? |
![]() BOJKOT espero Marki | 2005-04-19 13:11:43 Hej,
A co powiesz o samochodzie, który na oponach nowych ucieka a na starych jedzie prosto, na samochód któremu padł klakson, nie ma zapasu(felga krzywa), połowa zarówek jest przepalona, rdza go chrupie, nie działa rezerwa gazu, nie odbija zawór gazu a po wymianie kół nowych na stare coś mi obciera ....... Na mój gust, to jednak krzywa pokrywa, a dużo Ci leci ? PZDR bojkot |
jenes niedawno Espero CD 2 ... ~Rzeszów | 2005-04-20 14:46:32
Kumpel przedwczoraj zajrzał do świec, czego nie robił od 2 lat, bo coś zaczął przerywać i okazało się że świece ma w kąpieli olejowej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2005-04-20 14:48:49 no to są esperynki z niemiec za 6tys. - czego się spodziewaliście ![]() |
![]() DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2005-04-20 20:56:17 Wczoraj oglądałem Espero w komisie za 10 tysi.
Tyłu to auto kiedyś nie miało - konkursowo nierówne szczeliny, źle dobrany lakier, nawet się komuś nie chciało przykleić znaczków Daewoo i Espero. Drzwi od strony kierowcy, jak jest ten czarny pasek przy szybie - chamsko odchodzi ta czarna farba i prześwituje wiśniowy kolor ![]() A już szczytem były znaczki na błotnikach - od strony kierowcy CD, a od pasażera GLX, czyli prawdziwe bo to był 1,5 i pierdolnięte na opisie "bezwypadkowy" Gratuluję ![]() |