MotoNews.pl

Objawy uszkodzonej sondy Lambda: jakie ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakie sa objawy uszkodzonej sondy Lambda ?

Na wykresie jaki sprawdzalem u gazownika (on powiedzial, ze sonda jest ok) wykres jest taki, ze sonda pracuje zmiennie (raz podaje bogata mieszanke, raz uboga, czyli tak jak powinno byc). Nie mam zadnych innych podejrzen ,ale probuje znalezc rozwiazanie problemu plywajacych obrotow na LPG. Moim zdaniem jesli sonda bylaby uszkodzona to problemy wystepowalyby rowniez na benzynie, prawda ?

Jakie sa inne objawy ?

z tego co sie orientuje to tez objawem jest zajebiste spalanie, takie cos w okolicach amfibii

USZKODZONA SONDA NAPEWNO ZWIĘKSZY SPALANIE,ALE KOMPUTER BENZYNOWY MA PROGRAM AWARYJNY,ABY SILNIK DALEJ PRACOWAŁ W MIARE RÓWNO

Jak mi padla lambda w corollce, palila ona okolo 12 litrow benz. zamiast 8. JAK PADL PRZEPLYWOMIERZ POWIETRZA w Suzuki, z 6/100 zrobilo sie nagle 12!!!

A przewody, filtry,ładowenie jest ok?
Czy wszystkie cylindry pracują?
Silnik krokowy ma?Sprawny?

Cytat:
2005-04-19 18:31:47, tanio pisze:
A przewody, filtry,ładowenie jest ok? Czy wszystkie cylindry pracują? Silnik krokowy ma?Sprawny?

Przewody nie maja przebicia, swiece wymieniam jutro. Cylindry wszystkie pracuja, krokowy sprawdze tez jutro.

Mam nadzieje, ze krokowy bedzie ok, ewentualnie przeczyszcze, a swiece wyeliminuja mi problem falowania obrotow.

Przedewszystkim wieksze spalanko!!!