| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-04-18 19:37:44 Niestety ciężko powiedzieć jaki jest czas przechowywania opon, po jakim nadają się one jeszcze do użycia.
Producenci podają, że jeśli są one przechowywane w ciemnym i suchym pomieszczeniu, oraz składowane w odpowiedniej pozycji, powinny wytrzymać 6 lat. Mimo to, każdą sytuację należało by rozpatrywać indywidualnie. Pozdrawiam - SpeedR |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2005-04-18 19:37:52 czyli jak sa w peknieciach to parcieja wiec daj sobie spokuj z zakaldaniem ich. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2006-03-18 20:50:22 Dębice możesz wrzucić na tył na jeden sezon
Kumho na śmiietnik |
slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2006-03-18 22:05:30 Ja w tej chwili i letnie i zimowe mam całe w mikropęknięciach ,oba komplety są z '99.
Jeżdżę na nich z prędkościami do 160km (na więcej szkoda mi wachy - za dużo wtedy pali ) i narazie nic się nie dzieje. Ale mimo wszystko to nie jest to - słabiej trzymają (zwłaszcza zimówki). Możesz jeszcze ne nich pojeździć ,ale bez rewelacji. Ja jak tylko złapie trochę grosza to będę chciał swoje wymienić. |
Padre_cornelone Erdzero jeden 8 Lpg Katowice | 2006-03-18 22:07:12 Mnie przy 160km/h wyrąbało kumho w powietrze, ale kulturalnie na trochę przed ostrzegło łomotaniem, więc zdążyłem zwolnić do 140stu.
Byłem ok 1/2 drogi z wrocławia do katowic, 5ć osób na pokładzie i bagaż .
Z oponki ostał się jeno przedni pierścień z fragmentem napisu "umho", resztę drogi do rowu (prawie) espero pokonało na nie mniej koreańskiej feldze. Myślę że oprócz słabych właściwości tych opon, (to już kolejny taki przypadek zjajowacenia o którym piszecie) to na wiek też trzeba bardzo uważać, i nie oszczedzać za bardzo... Jeszcze przed katowicami najeżdzałem na resztki swojej opony na jezdni |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-03-18 22:22:42
nic się nie stanie.... w nubirze mieliśmy na początku good year Ultra Grip 5 z indexem Q (do 160) a ponad 200 się latało |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2006-03-18 23:17:18
w good yearach nic.. w debicach moze sie stac... lepiej nie przesadzac z przekraczaniem predkosci.... niedawno widziałem jak kolesia skrobali z barierki na DTŚce... bo mu rozerwało gume z tyłu, a 5 minut wczesniej mnie mijał przy rondzie w K-cach... bardzo mu sie spieszyło.. |
Patorka daewoo espero 1,5 glx Pabianice | 2006-03-19 02:30:29
To przykre ale debila się przekory nie nauczy. Debil w AUDI czy w BMW czy innym wozie dalej będzie debilem. Możemy jezdzic szybko albo bezpiecznie, ale to od nas zależy czy głupotę będziemy piętnować!! |
Patorka daewoo espero 1,5 glx Pabianice | 2006-03-19 02:44:47 Ja nie chciałbym żeby ktoś rozpaprał mnie familie bo się kapeć zrobił na jakimś kole.
Jak bym takiego ch--a dorwał to bym rozpaprał tak jak mi moje 95kg ciało pozwala |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2006-03-22 10:41:22 Ja pitole... myślicie że indexy prędkosci to tak dla zabawy ktoś wymyślił....
Jeździjcie 200km/h przy indexie Q, tylko się potem nie dziwcie dlaczego samochód na zakręcie pojechał prosto.... |