Masz Getza... LICZE NA TWOJĄ POMOC!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Drodzy wlasciciele Getzow... mam do Was olbrzymia prosbe! Potrzebuje informacje na temat srednicy i maxymalnej glebokosci (przy opuszczonej szybie) otworow montazowych na glosniki przednich i tylnich drzwi (tylko wersja 5D). Probowalem juz zodbyc te infoamcje wszedzie, ale nikt nie potrafi mi pomoc!

Po prostu zdemontuj oslone drzwi i zmierz sam !
Demontaz jest prosty jak drut !
Jak pamietam to 4 sruby (2 zamaskowane plastikowymi zatyczkami, 1 na dole, 1 przy uchwycie do zamykania drzwi). Odpinasz dwa ciegna od klamki i wtyczke od sterowania szybami. Do tego jeszcze oslonka plastikowa ustawienia lusterka.
Jak odkrecisz wszystkie sruby to cala oslone delikatnie trzeba wypiac z bodajze trzech zatrzeaskow i lekko ja podniesc do gory.
Cala operacja zajmuje 3,5 minuty + 30 sekund jak ktos to robi pierwszy raz

PS.
Zapraszam do Wrocka. Damy rade !

[ wiadomość edytowana przez: Pepsiura dnia 2005-04-18 22:17:31 ]

Witai
Też mam ten problem,z tegom co mi powiedzieli w serwisie to średnica ma 17cm,ale jaka głę bokość to nie wiem.Tak samo nie wiem jkie głośniki montują w standardzie w przednich drzwiach,moż kyoś wie jednak więcej na ten temat
Dzięki

Macie zamiar wymieniać te głośniki czy tak po prostu chcecie wiedzieć jakie są?
Bo jeśli macie zamiar wymieniać to w czym problem? Rozebrać drzwi zgodnie z opisem podanym przez Pepsiurę, pomierzyć i już wszystko jasne. W warsztatach mogą mówić różne rzeczy, a i tak nie ma lepszej metody jak sprawdzić i zmierzyć osobiście.

No kurde dobrałem sie do tych głośników,kupiłem zgodnie z zaleceniem 16,5cm.Po zdjęciu tapicerki okazało sie że głośniki zamontowane są na podstawce dystansowej i są kwadratowe,odkręciłem podstawkę,nawierciłem nowe otwory pod śruby i przykręciłem głośniki,głębokość cirka 5,5cm,ale na magnesy proponował bym nakleic kawałek gumy od góry bo jednak szyba po opuszczeniu w nie stuka,albo wyciąć pierścień dystansowy.To stuknięcie jest naprawdę delikatne i zaraz wyłącza napęd bo szyby są i tak na samym dole.aaaaaaanie wiem czy warto sobie tym głowę zawracać.