Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() dommel Klubowicz Rally-Kraków Fiat 126p Kraków | 2005-04-18 21:54:30 Celem tego wątku jest zebranie waszych doświadczeń na temat opon bieżnikowanych - w zasadzie nalewek bo takie obecnie można spotkać.
Tak sobie pomyślałem, że ponieważ opony nowe są cholernie drogie (a przy najmniej w stosunku do ceny kaszla ![]() Z mojej strony wzbogacę ten wątek o dodatkowy post jak tylko przetestuję to co właśnie kupiłem (Profil EcoContact 3 145/70 R13 60PLN/szt). PS Tylko mi tu nie piszcie, że 10 lat temu ktoś testował bieżnikowane opony i jest do dupy - technologie się zmieniają... |
bartek-bujak Klubowicz Rally-Kraków civ kraków | 2005-04-18 22:08:48 ja tak srednio w temat ale opinia to opinia ...
mam doswiadczenia jesli chodzi o opony terenowe niedorównują 2 razy drozszym odpowiednikom renomownaych marek ale roznice sa powiedzialbym adekwtane do roznicy ceny jesli chodzi o trwalosc to wyprawy 3 tys km niestanowily problemu nalewki nigdy niezawiodly ani na skalistym podlozu ani w blocie ani na asfalcie jezdzilem rowniez na nalewkach zimowych vectra i niegdy bym takich opon do smaochodu osobowego niekupił za twarde (na zimowki ) cholernie glosne przyczepnosc slaba itd do terenowki ok do osobowego nigdy.... |
![]() Gadzio Klubowicz Rally-Kraków Nissan Micra A5 / k ... Krzeszowice | 2005-04-18 22:31:49 dobrze wiedzieć ![]() ![]() |
![]() lukaszc (S) Klubowicz Rally-Kraków 5x126 Cracovia | 2005-04-19 11:40:00 jak zakupiłem auto w 99 roku to zacząłem od nalewek dębicy d-124 i tak sie sparzyłem że nie chciałem ich więcej widzieć , opony strasznie biły przy ok 80km/h , od tej pory staram sie jeździć na nowych lub uzywkach ![]() nie wiem jak teraz czy przez te 6 lat cos sie pozmieniało ale chetnie nabył bym jakies dwie oponki w bdb stanie ![]() |
![]() Pisiek Sympatyk Rally-Kraków K-shell wola filipowska | 2005-04-22 20:49:14 Wszystko zależy od tego jaki jest karkaz (czyli ta stara oponka) jeżeli jest na michelinie lub pirelli to nic sie z taką opona nie powinno dziać , gożej jest z oponami w rozmiarze r12 bo z rególy robi sie je z opon debicy d124 które czesto nie dożywały swojego żywota i wtedy jest loteria , ale tak jak napisał łukasz technika robienia opon sie zmienia i róniez zmienia sie technika bierznikowania , tak że chyba teraz sam sie skusze na biezniki na szuter bo zimówek mi szkoda ![]() |
![]() dommel Klubowicz Rally-Kraków Fiat 126p Kraków | 2005-06-02 21:48:43
Testowałem i testowałem... Docierałem i docierałem... a teraz będę je reklamował - nie na forum tylko u producenta ![]() Opony, które ja kupiłem nie nadają się na tylną oś do malca (na przednią też bo mi nie wejdą). Tył pływa niesamowicie, jakby brak dostatecznej sztywności poprzecznej opony. Jeżeli przy 80-100km/h zmienimy nagle pas ruchy na sąsiedni to może się zdażyć że tył nas wyprzedzi - jak nie skontrujemy ![]() Podsumowywując z dotychczasowych doświadczeń niepolecam! Zobaczymy co powie producent... |
![]() Pisiek Sympatyk Rally-Kraków K-shell wola filipowska | 2005-06-02 22:54:31 A a jaki rozmiar masz tej oponki jaki bieżnik i jakiej firmy?? ![]() |
![]() dommel Klubowicz Rally-Kraków Fiat 126p Kraków | 2005-06-18 06:23:24 Wracając do tematu nalewek Profil...
Producent uznał reklamację i wymienił gumy na nowe - niestety nie udało mi się uzyskać jasnej odpowiedzi co i czy w ogóle było coś nie tak? Dowiedziałem się, żę musieli by oddać oponki do ekspertyzy. Niby teraz guma jest twardsza ale mam już uraz. Podsumowywując: - guma super z wyglądu link - czy to jeździ? Mnie nie chciało a tych nowych sprawdzać nie będę. - sprzedam dwie nówki 145/70 R13, jak na zdjęciu, z dwuletnią gwarancją pisemną. |
![]() bart322 Jeep i passeratti Kobielice | 2005-12-29 08:17:47 |