Supcio :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No to bylem wczoraj w salonie seata zapytrac sie ile kosztuje dorobienie klucza do stacyjki. A on mi powiuedzial ze sie nieda. Mozna oczywiście dorobic na hali ale tym mojego auta nieodpali .
No wiec trzeba bylo zamowic kluczyk z transporderem z hiszmani . 180 zl za takie male gowienko

Poweim wam jedno. Pilnujcie kluczykow

Eh taz włascicie to sie da dorobic tylko jakbys pogadał ładnie z mechanikami wtedy zczytuja z kompa towj kod kluczyka i pozniej wysyłaja info do warszawy i Ci dorabiaja. A przez to ze masz imibilizer w aucie nie odpalisz auta zadnym innym kluczykiem jedynie tym orginalnym włąsciwie w kluczyku jest takie małe gowienko taki chip powiezchni 2 mm kw ktory jest odpowiedzialny za odpalenie silnika POzdrawiam

Dorobienie kluczyka z immobilaizerem w rzeszowie 48,50 + 20 zł sczytanie kodu ...

ale co z salonu to pewniejsze
zamowilem i bedzie za jakies 2-3 tygodnie
potem jeszcze pilocik i kluczyki do zabezpieczen]
Koszt kolo 300 zł

Cos mi tu nie pasuje, w zestawie dostaje sie 3 klucze, 2 do uzytku i jeden na wzor do dorobienia, wiec albo zrobili cie w konia i wycuckali na kase albo w seatach jest inaczej.

Gallus albo to byl juz trzeci kluczyk

Albo trzeci to klucz do kół

o ile wiem to w :
seatach
vw
audi
skodach
daja po zestawy kluczkow i paski do nich (do dorabiania)

Ajj ja tam nie wiem juz, nic nie wiem. Wiem tylko ze ktos mial widac niezla faze ze wszystkie komplety naraz zgubil .

P.S. A pasek skorzany?

nie wsszytkie tylko 1 caly komplet :
-od stacyjki , drzwi i bagaznika
-od rygla nas kiere
-od rygla na skrzynie
-od alarmy

Nie niestety plastykowy

plastykowy pasek to chyba jakas nowosc

Cytat:
2005-04-19 08:29:15, taz pisze:
No to bylem wczoraj w salonie seata zapytrac sie ile kosztuje dorobienie klucza do stacyjki. A on mi powiuedzial ze sie nieda. Mozna oczywiście dorobic na hali ale tym mojego auta nieodpali . No wiec trzeba bylo zamowic kluczyk z transporderem z hiszmani . 180 zl za takie male gowienko
Poweim wam jedno. Pilnujcie kluczykow

ja dorabiałem kluczyk do polo i zapłaciłęm 50 zł a immobilaizerem nie było problemu zakodowac a zakodowanie kosztowało mnie 10zł. była tez mozliwosc rozwalenia starego kluczyka i wyciagniecie immobilaizera i włozenie go do nowego kluczyka

Cytat:
2005-04-22 15:21:23, NiuSia pisze:
plastykowy pasek to chyba jakas nowosc

pomyłka
no ale moze kiedys taki zrobia

Rzeczywiście najdrożej jest w firmowym warsztacie zamawiać klucze, no i najdłużej się czeka. W Wawie (na Odolańskiej chyba)jest warsztat, w którym ceny sa często 4 krotnie niższe od fabrycznych i mogą zrobić na drugi dzień.

U mnie w Passacie sa 2 klucze metalowe + 1 awaryjny plastikowy + pasek z kodem.

Wszytkie klucze zgubiłeś, że nie masz na wzór? Jak to się stało?
T.

[ wiadomość edytowana przez: Toom dnia 2005-04-28 12:24:29 ]

nie wszytkie tylko 1
a chyba wiecie ze weszla taka ustawa ze jak ci ukradna auto i bedziesz ubezpieczony i jak niebedziesz mial komlpetu kluczykow to niedostajesz ubezpieczenie

No dobra ale jak ktos nie ma paska to i tak dostanie ubezpieczenie!!

nie paska !!
uszek w cordobie powinieneś mieć 2 kluczyki ( drzwi + stacyjka)
i do tego po 2 klucze do blokad ktore miales wtedy zalozone
np na blokade skrzni biegow itp
im chodzi poprostu o kase
Ahhhhhhhh ta Polska