Usterki, dolegliwości letnie...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Jeżdżę już swoich ‘skorkiem’ czas jakiś i ostatnio zauważyłem, że ma on dolegliwości związane z okresem użytkowania. Np. w lecie, po około pól godzince dobrej jazdy zaczyna mi cos skrzypieć w przednim zawieszeniu, nie wiem czy to poduszki w silniku czy zawieszenie... Zauważyłem tez ze jak się zrobiło ciepło, temperatura silnika zaczęła w końcu odpowiednio wzrastać i autko przestało mi zrzucać obroty przy wrzucaniu luzu podczas jazdy...Zimą ciężko było je „nagrzać” (wymieniałem termostat... nic nie dało).

Także jak zrobiło się cieplej znowu zaczęło cos stukać/skrzypieć przy skręcaniu kół na postoju, zeszłego lata jakiś znachor wymieniał sworzeń, ale nic nie pomogło... Teraz po zimie znów się odnowiła usterka...

Jeszcze jedna sprawa mnie meczy, już nie związana z porą roku. Przełącznik kierunkowskazów przy włączaniu w prawo włącza tez długie światła. Czy warto w nim dłubać, czy kupić nowy od razu ?

Przymierzam też się do jakiegoś przeglądu zawieszenia, bo już przejechane 125k i chciałbym aby jakieś wprawne oko zbadało co tam w trawie piszczy. Może jakieś godne polecenia warsztaciki ze stolicy lub okolic ?

Może ktoś ma jakieś pomysły na powyższe usterki ?

Pozdrowienia gorące dla posiadaczy Eskorciaków!

co do przelacznika to lepiej nie dlubac ... stracisz duzo nerwow,a i tak nie posluzy Ci juz dlugo .. kjoszt nowego ok 310zl
pozdr

Cytat:
2005-04-19 14:52:29, maciek701 pisze:
co do przelacznika to lepiej nie dlubac ... stracisz duzo nerwow,a i tak nie posluzy Ci juz dlugo .. kjoszt nowego ok 310zl pozdr

Można looknąć na allegro dużo taniej sprzedają, nieraz w bardzo dobrym stanie.
A jak masz mało kaski to w poradach na stronce jest opisane jak sobie poradzić z tą usterką